Alopecia

Last van deze haarziekte? Wij hebben de oplossing

Alopecia

Alopecia is een vertaling voor kaalhoofdigheid maar kunnen we in verschillende vormen indelen. Het is dus een vorm van haaruitval.

 

Alopecia doorbreekt een gezonde situatie

In een gezonde situatie doorloopt uw haar 3 fases van groei, overgang en afbraak. Dit proces herhaalt zich om de 3 jaar. Deze haaraandoening doorbreekt dit evenwicht.

U kunt verschillende vormen van deze haarziekte krijgen:

Androgenetica

Alopecia androgenetica is de Latijnse benaming voor de meest voorkomende vorm van haaruitval en kaalheid die er bestaat. Deze vorm van haaruitval is erfelijk en komt vaker bij mannen voor dan bij vrouwen.

Meer informatie

Areata

De voornaamste kenmerken van alopecia areata zijn de ovaalvormige, kale plekken op de hoofdhuid. Deze plekken kunnen binnen 4-10 maanden weer verdwijnen, maar kan ook op ieder moment weer terugkomen. Ook in de baardstreek, wenkbrauwen en wimpers kan deze vorm van haaruitval zich voordoen.

Meer informatie

Diffusa

Bij deze vorm van haaruitval krijgt uw haar steeds minder volume doordat het haar steeds sneller uitvalt. Alopecia diffusa wordt meestal veroorzaakt door geneesmiddelen tegen kanker, hypofyse of een slecht werkende schildklier. Ook zwangerschap, ijzergebrek, narcose en loodvergiftiging zijn bekende oorzaken.

Meer informatie

Totalis

Zoals de naam het al zegt, is alopecia totalis (ook alopecia universalis genoemd),  het totaal verdwijnen van uw lichaamshaar. Dus niet alleen uw hoofdhaar, maar ook uw borsthaar, wenkbrauwen en schaamhaar verdwijnt. Deze vorm van haaruitval heeft daarom ook de meest ingrijpende impact op uw uiterlijk.

Meer informatie

Traction Alopecia

Traction alopecia is blijvend haarverlies dat ontstaat door het extreem straktrekken van haren. Haarextensies, het straktrekken van haar en het gebruik van chemicaliën bij het ontkroezen.

Meer informatie

Ophiasis

Bij een bepaalde alopecia areata variant vindt haaruitval aan de haargrens plaats. Deze haaraandoening komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Bij deze vorm van haaruitval is er ook geen onderscheid tussen leeftijd of ras. De medische term voor haaruitval aan de haargrens is alopecia ophiasis.

Meer informatie

Lichen Planopilaris

Lichen planopilaris is een aandoening van de haarzakjes op de hoofdhuid. Deze aandoening leidt tot blijvende haaruitval met littekenvorming. Vrouwen van middelbare leeftijd hebben de grootste kans op deze aandoening. De aandoening wordt veroorzaakt door een ongewone reactie van het afweersysteem op geneesmiddelen, infecties en stress.

Meer informatie

Trichotillomanie

Alopecia dient overigens niet verward of vergeleken te worden met trichotillomanie, ook wel TTM genoemd. Bij trichotillomanie is er sprake van een impuls controle stoornis en uit zich in het uittrekken van het eigen lichaamshaar, meestal hoofdhaar.

Meer informatie

Haaroplossingen bij de EchtHaar Kliniek

De EchtHaar Kliniek biedt voor elk haarprobleem een unieke oplossing. Binnen 6 weken maken wij voor u een haarreconstructie van echt haar dat eruit ziet én voelt als uw eigen haar maar dan voller. We kunnen elke coupe maken. Aan u de keus. Wij maken daarvoor gebruik van écht haar.

Wilt u meer weten?

Vraag onze uitgebreide brochure aan

Gratis Brochure aanvragen

U wil graag meer informatie over onze unieke haarreconstructies? Uw haar wordt weer als nieuw binnen zesweken! Vraag een gratis brochure aan.

Gratis Brochure Aanvragen

Haarziekte Alopecia