Alopecia

LAST VAN EXTREME HAARUITVAL?

Alopecia

Alopecia is de Latijnse benaming voor kaalhoofdigheid. Er zijn verschillende vormen van alopecia.

Wilt u hier meer over weten, vraag dan onze uitgebreide brochure aan.

Last van deze haarziekte? Wij hebben de oplossing

Androgenetica

Alopecia androgenetica is de meest voorkomende vorm van haaruitval die u kan treffen. Onder invloed van androgenen, het DHT-hormoon, valt het haar langzaam uit. Bij de man begint het proces met het opschuiven van de haargrens ter hoogte van de slapen en op het voorhoofd. Tegelijk kan ook de kruin kaal worden. De eindfase, waarin een ring van haar overblijft, ontstaat in 15% van de gevallen. Bij vrouwen kent deze vorm van haarverlies een minder extreem verloop.


Lees meer

Uw haar valt steeds meer uit

Diffusa

Veel personen ondervinden een onverwachte, overmatige haaruitval. Als deze haaruitval plaats vindt over de gehele hoofdhuid, dan spreekt men over Alopecia Diffusa


Lees meer
Alopecia-Areata
Alopecia-Areata-man6

Één of meerdere ronde tot ovaalvormige kale plekken op de hoofdhuid

Areata

Alopecia areata kenmerkt zich door één of meerdere ronde tot ovaalvormige kale plekken op de hoofdhuid. Deze plekken blijven meestal in grootte beperkt en kunnen in de eerste 4 tot 10 maanden verdwijnen, maar ook op elk moment weer terugkomen.


Lees meer

Alopecia totalis kan diep ingrijpen in uw leven

Totalis

Alopecia totalis is een uitingsvorm die al het lichaamshaar doet verdwijnen, dus ook borsthaar, wenkbrauwen en schaamhaar. Naast de functionele betekenis van haargroei op uw lichaam, zijn haren in emotioneel opzicht evenmin weg te denken. Deze haarziekte kan daarom diep ingrijpen in uw leven.


Lees meer

Haarverlies en haaruitval door extreem straktrekken

Traction Alopecia

Tractie alopecia of traction alopecia ontstaat door het extreem straktrekken van de haren en constante druk op de haren met als gevolg blijvend haarverlies.


Lees meer

Haaruitval aan de haargrens

Ophiasis

Bij een bepaalde alopecia areata variant vindt haaruitval aan de haargrens plaats. Deze haaraandoening komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Bij deze vorm van haaruitval is er ook geen onderscheid tussen leeftijd of ras. De medische term voor haaruitval aan de haargrens is alopecia ophiasis.


Lees meer

Aandoening van de haarzakjes op de hoofdhuid

Lichen Planopilaris

Lichen planopilaris is een aandoening van de haarzakjes op de hoofdhuis. Deze aandoening leidt tot blijvende haaruitval met littekenvorming. Vrouwen van middelbare leeftijd hebben de grootste kans op deze aandoening. De aandoening wordt veroorzaakt door een ongewone reactie van het afweersysteem op geneesmiddelen, infecties en stress.


Lees meer

Dwangmatig haren plukken

Trichotillomanie

Alopecia dient overigens niet verward of vergeleken te worden met trichotillomanie, ook wel TTM genoemd. Bij trichotillomanie is er sprake van een impuls controle stoornis en uit zich in het uittrekken van het eigen lichaamshaar, meestal hoofdhaar.


Lees meer