Haaruitval na corona

LAST VAN EXTREME HAARUITVAL NA HET HEBBEN VAN HET CORONAVIRUS

HAARUITVAL NA CORONA (COVID-19)

Heeft u het coronavirus gehad en merkt u een plotselinge toename in haaruitval en/of kale plekken op uw hoofd? Deze klacht komt inmiddels vaker voor onder vrouwen en mannen van verschillende leeftijdscategorieën met verschillende haarstructuren. Inmiddels zijn er een aantal verklaringen hiervoor bekend. Lees hier alles over haaruitval door corona.

Oorzaken haaruitval na corona

Er zijn verschillende redenen waardoor u last kunt hebben haaruitval na corona. Wij hebben hieronder de meest voorkomende redenen opgesomd.

Diffuse Haaruitval na Corona

Haar groeit in drie fases. Deze zogenaamde haarcyclus bestaat uit; de groeifase (2 tot 6 jaar), de overgangsfase (1 tot 3 weken) en de rustfase (1 tot 3 maanden). Als je in een bepaalde periode meer haar aan je borstel of in het doucheputje vindt, dan is dat geen reden om ongerust te worden. Sterker nog, dit is hartstikke normaal. Uw haar bevindt zich dan in de rustfase. Vooral tijdens seizoenswisselingen is de kans vergroot op een rustperiode.

Door Covid-19 kan Telogeen Effluvium voorkomen, ook wel diffuse haartuitval genoemd. Dit fenomeen houdt in dat het haarcyclus verstoord wordt. Hierbij komen teveel haren in de rustfase (telogeene fase) terecht waardoor je last kunt krijgen van plotselinge grootschalige haaruitval. De rustfase wordt hierbij getriggerd door lichamelijke stress, maar ook emotionele stress.

Diffuse haaruitval kan in twee varianten voorkomen; de acute vorm en de chronische vorm.

Acute vorm

De acute vorm van diffuse haaruitval komt vaak voor na een intense stressmoment. Het lichaam ervaart voor een bepaalde tijd ernstige lichamelijke stress als in ziekte en hoge koorts waardoor er uit het niets extreem haarverlies optreedt. Ook emotionele stress kan deze reactie veroorzaken. Gelukkig is de acute vorm van diffuse haaruitval vrijwel nooit blijvend. Het haar herstelt zich dan ook meestal na enkele maanden.

Chronische vorm van haaruitval na corona

Het komt in een enkel geval wél voor dat haaruitval blijvend is. In dat geval spreken we van chronische diffuse haaruitval. Het haarverlies houdt hierbij langer dan 6 maanden aan. Ook bij deze vorm is in veel gevallen een langdurige stressfactor als oorzaak aan te wijzen. Maar het komt ook voor dat de oorzaak van het haarverlies onduidelijk blijft. Wel kunnen we stellen dat beide varianten van telogeen effluvium vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen.

Voedingstekort door Covid-19

Door besmetting aan het coronavirus kan het lichaam snel uitgeput raken. Het lichaam kan dan ook door het gebrek aan energie een verminderde eetlust hebben, waardoor het lichaam de nodige voeding niet binnen krijgt. Tekorten in de voeding kan haarverlies verergeren.

Emotionele stress

Het werd al een beetje benoemd, maar ook zonder de lichamelijke klachten kan ernstige emotionele stress de oorzaak zijn voor haaruitval. Ook zonder het krijgen van het coronavirus kan dit plaatsvinden. Zorg daarom dat je genoeg rust en ontspanning vindt. Vooral in deze moeilijke tijden is self-care belangrijk.

Onze oplossing voor haaruitval na corona (COVID-19)

Plotselinge kale plekken kunnen beangstigend zijn. Storende kale plekken kunt u camoufleren met onze haarreconstructie. Wij bieden voor elk haarprobleem een unieke onzichtbare oplossing. De haarreconstructie is een exacte kopie van uw en is daardoor niet te onderscheiden van uw eigen haar. Uw haarconstructie is uniek en wordt op maat gemaakt, want elke klant verdient een persoonlijke benadering.

Met uw nieuwe kapsel kunt u zich vrij  en comfortabel bewegen. Sporten, zwemmen, fietsen en andere activiteiten vormen geen enkel probleem. U kunt zelfs douchen met uw nieuwe haar. Na een douche of een flinke regenbui kamt u uw haar met enkele streken moeiteloos in model. Zorgeloos en zelfbewust weer alles doen wat u graag wilt!

Bent u benieuwd naar onze haarreconstructie? Vraag dan een gratis brochure aan met meer informatie, ervaringen en opties. Of vul het bel mij terug formulier op, dan bellen wij u zo snel mogelijk op om meer informatie te geven.

Gratis brochure Aanvragen

Wilt u graag weer een mooi kapsel, wat niet van echt haar te onderscheiden is? De onzichtbare haarreconstructies van Echt Haar Kliniek bieden een blijvende oplossing, waardoor u weer met een zelfverzekerd gevoel de deur uit gaat. Graag bereiden wij iedereen goed voor op de behandeling. Daarom hebben wij een brochure ontwikkeld waar alle informatie in wordt genoemd. U kunt nu geheel vrijblijvend een gratis brochure aanvragen.

Gratis brochure aanvragen

U wilt graag meer informatie over onze unieke haarreconstructies? Uw haar wordt weer als nieuw binnen acht weken! Vraag onze gratis en geheel vrijblijvende brochure aan.

Waarom

EchtHaar Kliniek

  • Al 20 jaar de enige onafhankelijke haarspecialist in Nederland
  • Uw eigen kapsel weer terug
  • Duurzame haarunits voor ieder seizoen
  • Uw privacy staat voorop
  • Sfeervolle bereikbare locaties, centraal gelegen in Nederland

Haaruitval