Androgenetica

De meestvoorkomende vorm van haaruitval

Alopecia Androgenetica

Alopecia androgenetica is de meest voorkomende vorm van haaruitval die u kan treffen. Onder invloed van androgenen, het DHT-hormoon, valt het haar langzaam uit. Bij de man begint het proces met het opschuiven van de haargrens ter hoogte van de slapen en op het voorhoofd. Tegelijk kan ook de kruin kaal worden. De eindfase, waarin een ring van haar overblijft, ontstaat in 15% van de gevallen. Bij vrouwen kent deze vorm van haarverlies een minder extreem verloop. De haaruitval is erfelijk bepaald en kan niet gestopt worden.

Het proces van haarverlies

Het proces van haarverlies bij mannen begint met het opschuiven van de haargrens ter hoogte van de slapen en het voorhoofd. Tegelijkertijd kan ook de kruin kaler worden.

Bij ongeveer 15% van de mannen met alopecia androgenetica doorloopt de ziekte ook de eindfase. Daarin blijft enkel een ring van haar over. Met de unieke oplossingen van Echt Haar creëert u weer een vol kapsel en zijn de kale plekken daarmee verleden tijd. Lees er alles over in onze vernieuwde brochure.

Komt ook voor bij vrouwen

Vrouwen hebben veel minder last van alopecia androgenetica. Bij hen is het proces van haarverlies veel minder extreem. Andere vormen van alopecia zijn alopecia diffusa, alopecia areata, alopecia totalis, alopecia ophiasis en traction alopecia. Dat betekent niet dat haaruitval minder vervelend is en vandaar dat Echt Haar in samenwerking met experts voldoende expertise biedt om dit probleem tegen te gaan.

De EchtHaar Oplossing: Haarreconstructie

Haaruitval en kaalheid is erfelijk bepaald en kan niet worden gestopt. De EchtHaar Kliniek heeft echter een passende unieke oplossing die niet van uw eigen haar is te onderscheiden: Haarreconstructie. Onze haarwerken worden exact op maat gemaakt en u kunt er alles mee doen. Sporten, fietsen, douchen en zwemmen leveren geen enkel probleem op.