Areata

Één of meerdere ronde tot ovaalvormige kale plekken op de hoofdhuid

Alopecia Areata

Alopecia areata kenmerkt zich door één of meerdere ronde tot ovaalvormige kale plekken op de hoofdhuid. Deze plekken blijven meestal in grootte beperkt en kunnen in de eerste 4 tot 10 maanden verdwijnen, maar ook op elk moment weer terugkomen.
Deze haarziekte komt veel voor op de hoofdhuid, maar ook in de baardstreek, wenkbrauwen en wimpers kan dit haarverlies zich voordoen. Het is zelfs mogelijk om volledig kaal te worden door deze aandoening.

alopecia areata

Oorzaak Alopecia Areata

Je haartjes groeien in drie verschillende fases: de groeifase (anagene fase), de overgangsfase (katagene fase) en de rustfase (telogene fase). Bij alopecia areata raakt dit systeem op sommige plaatsen in de war. Hierdoor gaat een haarfollikel in de groeifase, ineens enorm snel over naar de overgangsfase of rustfase zonder lang in de groeifase te hebben gezeten. Ook gaat er iets mis met de keratinevorming waardoor je haar gemakkelijk af kan breken.
Alopecia areata wordt veroorzaakt door:

• Stoornis in de bloedcirculatie
• Genetische invloeden
• Hormonale invloeden
• Stress
• Nerveus plukken aan de haren

De Blijvende Oplossing: Haarreconstructie

U heeft geconstateerd dat u last heeft van deze haarziekten en u bent al bij de dokter geweest om vast te laten stellen? Dan hebben wij een geschikte oplossing voor uw haaruitval. Onze haarreconstructies worden volledig op maat gemaakt. Tijdens een eerste informatieconsult onderzoeken en analyseren wij uw haar microscopisch op lengte, dikte, krulling en kleur. We leggen u vervolgens de verschillende mogelijkheden uit. Gezamenlijk komen we dan tot een persoonlijk behandelplan en kunnen we gaan beginnen met het reconstrueren van uw kapsel. Na dit moment kunt u binnen 6 weken weer genieten van een vol kapsel; uw kapsel!

Al onze haaroplossingen zijn van hoogwaardig materiaal en gemaakt van écht haar. Uw haarreconstructie zal niet of nauwelijks van uw eigen haar te onderscheiden zijn. U kunt gewoon weer zorgeloos en zelfbewust alles doen, ook sporten, fietsen, zwemmen en douchen. Vraag vandaag nog onze brochure met meer informatie aan.