Inhammen

WIJ BIEDEN DE OPLOSSING BIJ INHAMMEN!

Inhammen

Inhammen zijn een gevolg van een terugtrekkende haargrens. Meestal bestaat de vorm uit driehoekige insnijdingen in de haarlijn boven de slaap. Het is een beginstadium van kaalheid. Niet alleen mannen hebben er last van, ook vrouwen kunnen er last van krijgen. Inhammen zijn een verschijnsel van de klassieke, erfelijke vorm van kaalheid: Alopecia Androgenetica.

 

Types van inhammen

Er zijn verschillende types van Alopecia Androgenetica volgens het Hamilton-Norwood schema. Deze schema loopt van type I (genoeg haar) naar type VII (zeer weinig haar). Inhammen zijn type I en III van deze klassieke vorm van kaalheid.

Type II wordt ook wel frontale en temporale haaruitval genoemd. De inhammen zijn dan net gevormd en lopen nog niet zover naar achteren. De haarlijn loopt maximaal twee centimeter terug over een denkbeeldige lijn tussen de oren over de schedel.

Bij type III loopt het verder naar achteren door. Als de haarlijn meer dan twee centimeter naar achteren loopt, spreken we van (beginnende) kaalheid.

inhammen

 

Wilt u meer komen te weten over Alopecia Androgenetica?

Meer informatie

Inhammen bij mannen

Vaak komt kaalheid bij mannen op een hogere volwassene leeftijd. Kaalheid begint bij mannen echter bij inhammen op een jong volwassene leeftijd. Ongeveer 40% van de Nederlandse mannen heeft last van inhammen en dit zorgt dan ook vaak voor grote onzekerheid of ergernis. Vaak is het ontstaan van haarverlies genetisch bepaald en onvermijdelijk. In andere woorden, we spreken van erfelijk haarverlies. Toch zijn er een aantal acties die een man kan ondernemen om haarverlies  een beetje af te remmen en daarmee ook inhammen.

Meer informatie

Inhammen bij vrouwen

Men denkt bij inhammen vaak aan mannen, maar ook bij vrouwen kan het voorkomen. Inhammen zijn een teken van beginnend haarverlies. De kalende plekken aan de zijkanten van de haarlijn wordt veroorzaakt door een teruglopende haargrens. We spreken hier van ‘haaruitval volgens het vrouwelijke patroon’. Het uit zich op de kruin en het komt vaak voor tijdens of na de menopauze.

Meer informatie

Inhammen tegengaan

De processen van haarverlies en haar dat steeds dunner wordt gaan vaak hand in hand. Als gevolg beginnen inhammen zich te ontwikkelen op de zijkanten van de haarlijn. Vaak is dit genetisch bepaald en erfelijk, en daarom onvermijdelijk. Echter zijn er een aantal acties die u kunt ondernemen om dit haarverlies ietwat af te remmen, zowel op korte termijn als op lange termijn. De oplossing op lang termijn zijn de haarwerken van EchtHaar Kliniek. Deze worden op maat gemaakt en is niet te onderscheiden van uw echte haar. Lees meer over hoe u actie kunt ondernemen tegen dit probleem.

Meer informatie

Haaroplossingen bij de EchtHaar Kliniek

De EchtHaar Kliniek biedt voor elk haarprobleem een unieke oplossing. Binnen 6 weken maken wij voor u een haarreconstructie van echt haar dat eruit ziet én voelt als uw eigen haar maar dan voller. We kunnen elke coupe maken. Aan u de keus. Wij maken daarvoor gebruik van écht haar.

Wilt u meer weten?

Vraag onze uitgebreide brochure aan

Gratis Brochure aanvragen

U wil graag meer informatie over onze unieke haarreconstructies? Uw haar wordt weer als nieuw binnen zesweken! Vraag een gratis brochure aan.

Gratis Brochure Aanvragen

Meer over inhammen