Kale plekken

EchtHaar Kliniek heeft een unieke oplossing

Kale plekken

Last van kale plekken? Als je kale plekken op je hoofd hebt is dat beangstigend. Waardoor ontstaan deze kale plekken? Hoe kan ik erger voorkomen? Hoe kan ik de kale plekken opvullen?

Oorzaak van kale plekken

Ronde kale plekken op je hoofd is een haarziekte die alopecia areata wordt genoemd. Bij deze aandoening treedt haarverlies op met één of meer circumscripte plekken. Meestal vormen deze plekken zich alleen op de hoofdhuid, maar soms ook in de baardstreek en in de wenkbrauwen.

Deze plekken kunnen binnen 4-10 maanden weer verdwijnen, maar kunnen ook op ieder moment weer terugkomen.

De EchtHaar Kliniek biedt blijvende oplossingen voor dit probleem. In de uitgebreide brochure leest u er alles over.

Oorzaak van alopecia areata

Je haartjes groeien in drie verschillende fases: de groeifase (anagene fase), de overgangsfase (katagene fase) en de rustfase (telogene fase). Bij alopecia areata raakt dit systeem op sommige plaatsen in de war. Hierdoor gaat een haarfollikel in de groeifase, ineens enorm snel over naar de overgangsfase of rustfase zonder lang in de groeifase te hebben gezeten. Ook gaat er iets mis met de keratinevorming waardoor je haar gemakkelijk af kan breken. alopecia areata wordt veroorzaakt door:

• Stoornis in de bloedcirculatie
• Genetische invloeden
• Hormonale invloeden
• Stress
• Nerveus plukken aan de haren

Oplossing voor kale plekken op hoofd

Omdat de oorzaak van de aandoening best ingewikkeld te achterhalen is, is het ook moeilijk een oplossing te vinden waardoor uw eigen terug groeit. Haargroeimiddelen en medicijnen werken niet altijd en kunnen nare bijwerkingen hebben. Het is dan beter om een definitieve oplossing voor de kale plekken op uw hoofd te kiezen.

De EchtHaar Kliniek biedt een definitieve oplossing in de vorm van een haarreconstructie van echt haar. Na uitvoerig onderzoek van uw haar maken we een ‘puzzelstukje’ dat niet te onderscheiden is van uw eigen haar. Uw haarkleur, slag en haardikte wordt exact gekopieerd en omdat het haar op een dun, luchtdoorlatend vliesje is aangebracht zal het de eventuele haargroei niet belemmeren. Wilt u meer weten over deze oplossing, vraag dan onze brochure aan.