Kaalheid tegengaan

Kaalheid tegengaan

WIJ HEBBEN DE PASSENDE OPLOSSING

Veel mensen ervaren kaalheid. Hoe komt dat? En wat kan je ertegen doen? De oorzaken van kaalheid zijn zeer divers. Kaalheid tegengaan is mogelijk voor zowel mannen als vrouwen. Meestal zie je mannen met een kaal hoofd en niet vrouwen. Echter zijn er genoeg vrouwen die dit ongewenste probleem ook ervaren, wat heel veel impact kan hebben. Gelukkig zijn we niet compleet machteloos en kunnen mensen het proces van kaal worden vertragen, stoppen, of zelfs omkeren.

Of je het nou wil geloven of niet, een gezonde levensstijl heeft echt invloed op het kaal worden of niet. Natuurlijk voor sommige mensen meer dan andere, aangezien dit genetisch bepaalt is. Maar als je er wat wilt tegen doen, zeg je sigaret vaarwel, stap uit die luie stoel en begin te bewegen! Lichaamsbeweging zorgt er namelijk voor dat er genoeg bloedcirculatie in je lichaam komt, waardoor het bloed in je lichaam makkelijker vervoert wordt. Een goeie bloedcirculatie zorgt er namelijk voor dat je bloed makkelijker je hoofdhuid bereikt en laat dat nou precies zijn wat je nodig hebt voor een gezonde volle bos haar. Verder zorgt roken ervoor dat je bloedvaten dunner worden en er moeilijker bloed wordt vervoerd door je lichaam. Echter is alleen het bloed niet genoeg hiervoor, Want het gaat er ook namelijk om welke voedingstoffen erin zitten. Als je alleen maar junkfood eet, kunnen je haarwortels hier natuurlijk niet de juiste voedingstoffen uit halen. De essentiële voedingsstoffen voor je haren zijn onder andere Proteïne, ijzer, vitamine B en vitamine C. Dus met een combinatie van genoeg lichaamsbeweging en gezonde voeding kun je door simpelweg je levensstijl in een positieve manier te veranderen, kaalheid tegengaan.

Erfelijke kaalheid wordt veroorzaakt doordat onze haarwortels overgevoelig zijn voor het hormoon DHT. Dit zorgt ervoor dat de haarcyclus verkort wordt en wij uiteindelijk kaal worden. Er bestaat een medicijn die dit tegen gaat, namelijk Finasteride. Finasteride vermindert de boosdoener het DHT hormoon. Hierdoor wordt kaalheid voorkomen. Echter bestaan er onprettige bijwerkingen aangezien je lichaam dit hormoon voor een reden aanmaakt. De voornaamste bijwerking is het afnemen van je libido, waardoor je vaak helemaal geen zin meer hebt in seks. En een erectie krijgen kan nog best lastig zijn. Verder gaan al die nieuwe haar wat je erbij hebt gekregen weg, als je stopt met het innemen van Finasteride. Dus als je geen last meer wilt hebben van kaalheid, dan moet je het voor de rest van je leven blijven innemen.

Voor mannen die al bijna geheel kaal zijn, kan een haartransplantatie een goede oplossing zijn. Zo heeft uw meer natuurlijke haren op uw hoofdoppervlakte, waardoor het hoofdhuid in de meeste gevallen geheel niet meer zichtbaar is en zo geen last meer heeft van kaalheid. Er zijn echter ook nadelen aan een haartransplantatie, één daarvan is dat het prijzig is, je betaalt er makkelijk een paar duizend euro voor en hoe kaler je bent, hoe meer haar zij moeten transplanteren hoe duurder het wordt. Verder hou je er littekens op je achterhoofd aan over, dit komt doordat zij een stuk hoofdhuid uit je achterhoofd wordt gesneden om de haarzakjes daar vandaan te halen om ze vervolgens te transplanteren naar het gewenste gebied. mannen worden daarom vaak geforceerd om een langere haarstijl te nemen, zodat het litteken niet zichtbaar is.

Er bestaat een andere vorm van haartransplantatie die misschien niet zo bekend is onder mensen. Deze vorm van haartransplantatie heet Follicular Unit Extraction (FUE). Met deze methode worden de haarzakjes één voor één gepakt uit de achterkant van het hoofd met een miniscuul, micronaald. Waarna de haren in het gewenste gebied worden geplaatst. Door deze methode te gebruiken krijg je in principe geen littekens. Het nadeel hiervan is dat er meestal niet genoeg donorweefsel beschikbaar is. Soms moet daarom kunsthaar gebruikt worden, wat niet groeit, natuurlijk grijs wordt en herstelt. Ook geen goede oplossing dus.

Men claimt dat het tegengaan van kaalheid mogelijk is doormiddel van verschillende alternatieve therapieën. Dit zijn onder andere het innemen van Vitamines, voedingssupplementen, lasers en stamcellen. Helaas is er geen wetenschappelijk bewijs dat deze methodes ook echt werken.

Er bestaan ook oplossingen als het nemen van een toupet of een pruik. Deze oplossingen brengen ook echter de volgende nadelen met zich mee:

  • Ze zijn niet comfortabel
  • Sporten, douchen en zwemmen zijn niet mogelijk
  • Kan irritaties op hoofdhuid veroorzaken
  • Haar ziet er niet natuurlijk uit

Kom je net uit de douche? Dan is het niet verstandig om je haar gelijk te kammen of borstelen. Dit komt doordat nat haar heel erg kwetsbaar is. Doe dit toch dan heb je kans dat je het haar onnodig beschadigt. Wil je dat je haar snel droogt zodat je het kan kammen? Dan is het geen verstandig idee om je haar uitbundig te gaan drogen met een handdoek. Zo beschadig je uw haar ook en dat is nou precies wat u wilt voorkomen als je dun haar hebt, want zo bevorder je juist de haaruitval. Kaalheid tegengaan kan in dit geval dus door eerst zorgvuldig je haar rustig af te drogen met een handdoek, en het haar pas kamt als het droog is.

Een haarreconstructie betekent dat u nieuw haar van echt haar op maat krijgt. Onze innovatieve haarwerken worden gemaakt met een zeer fijne lucht- en vochtdoorlatende laag. Uw nieuwe haar wordt op deze tweede huid geïnjecteerd en zal daardoor niet van echt haar te onderscheiden zijn. Sterker nog; u krijgt eindelijk weer een natuurlijke bos haar! Met een haarreconstructie van EchtHaar Kliniek is dun haar iets van het verleden.

Onze oplossing voor plotselinge kale plekken of Dun haar

Extreme haaruitval kan schrikkend zijn. Storende kale plekken kunt u camoufleren met onze haarreconstructie. Wij bieden voor elk haarprobleem een unieke onzichtbare oplossing. De haarreconstructie is een exacte kopie van uw en is daardoor niet te onderscheiden van uw eigen haar. De haarconstructie die u krijgt is uniek en wordt op maat gemaakt, want elke klant verdient een persoonlijke benadering.

Met uw nieuwe kapsel kunt u zich vrij en comfortabel bewegen. Sporten, zwemmen, fietsen en andere activiteiten vormen geen enkel probleem. U kunt zelfs douchen met uw nieuwe haar. Na een douche of een flinke regenbui kamt u uw haar met enkele streken moeiteloos in model. Zorgeloos en zelfbewust weer alles doen wat u graag wilt!

Bent u benieuwd naar onze haarreconstructie? Vraag dan een gratis brochure aan met meer informatie, ervaringen en opties. Of vul het bel mij terug formulier op, dan bellen wij u zo snel mogelijk op om meer informatie te geven.

Gratis brochure Aanvragen

De onzichtbare haarreconstructies van Echt Haar Kliniek bieden een blijvende oplossing, waardoor u weer met een zelfverzekerd gevoel de deur uit gaat. Graag bereiden wij iedereen goed voor op de behandeling. Daarom hebben wij een brochure ontwikkeld waar alle informatie in wordt genoemd. U kunt nu geheel vrijblijvend een gratis brochure aanvragen.

Gratis brochure aanvragen

U wilt graag meer informatie over onze unieke haarreconstructies? Uw haar wordt weer als nieuw binnen acht weken! Vraag onze gratis en geheel vrijblijvende brochure aan.

Waarom

EchtHaar Kliniek

  • Al 20 jaar de enige onafhankelijke haarspecialist in Nederland
  • Uw eigen kapsel weer terug
  • Duurzame haarunits voor ieder seizoen
  • Uw privacy staat voorop
  • Sfeervolle bereikbare locaties, centraal gelegen in Nederland

Meer over kaalheid