Oplossingen tegen haaruitval

WAT KUNT U DOEN TEGEN HAARUITVAL?

OPLOSSINGEN TEGEN HAARUITVAL

Steeds meer mannen en vrouwen worden tegenwoordig kaal. Hoe komt dat? En wat zijn de beste oplossingen tegen haaruitval en kaalheid? De oorzaken van kaalheid en haaruitval zijn zeer divers. Haaruitval komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Natuurlijk zijn het meestal mannen die compleet kaal worden. Maar er is een klein percentage vrouwen, van wie grote delen van het hoofdhuid zichtbaar wordt. Toch zijn in deze tijd kale vrouwen erg zeldzaam. Dit heeft twee redenen:

 • De genetische karakteristieken van de schedel van vrouwen zijn niet zo hoekig als bij mannen. Dit betekent dat zij een minder grote kans hebben op schedelgroei, wat een belangrijke oorzaak is van haarverlies.
 • Vrouwen hebben veel minder hoge waardes van mannelijke hormonen.

Toch lijdt tot 50% van alle vrouwen aan haarverlies voor hun 60ste verjaardag. 20% van de mannen verliezen hun haar zelfs al bij de puberteit en kunnen al kaal worden voor ze 30 zijn. 60% van de andere mannen verliezen hun haar geleidelijk, wat eventueel kan leiden tot gehele kaalheid. Maar er bestaat meer kans dat dit leidt tot een aantal kale plekken op het achterhoofd. 20% van de mannen verliezen helemaal geen, of zeer weinig haar.

Benieuwd naar de oorzaken van haarverlies? Lees hier meer daarover.

Oplossingen tegen haaruitval

Er zijn tegenwoordig vele middelen tegen haaruitval op de markt die beloven je dunner wordend haar, dikker te maken of verdere haaruitval kan stoppen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de populaire cafeïne shampoo. Helaas heeft dit middel meestal niet het gewenste effect. Hetzelfde geldt voor professionele haargroeimiddelen en medicijnen zoals Finasteride en Minoxidil. Sommige werken wel, maar brengen dan veel negatieve bijwerkingen met zich mee.

Haartransplantatie

Voor mannen die al bijna geheel kaal zijn, kan haartransplantatie een goede oplossing zijn. Het nadeel van haartransplantatie is dat het heel erg duur is en dat u er een litteken aan het achterhoofd aan overhoudt. Daarom worden mannen meestal gedwongen naar een langere haarstijl.

Vrouwen met een haarprobleem hebben vaak een zelfde patroon qua haaruitval. Het uitval verloopt nagenoeg altijd vanuit de middenscheiding over het gehele hoofdoppervlak van de vrouw. Hierdoor is het vaak niet mogelijk om een hoge haardichtheid te creëren met haartransplantatie. Voor vrouwen is een transplantatie daardoor vaak geen ideale oplossing omdat zij een hogere verwachtingspatroon scheppen aan het uiterlijk.

Een andere vorm van haartransplantatie is Follicular Unit Extraction (FUE). FUE is een micro-chirurgische haartransplantatie methode waarin de chirurg haren van het donorgebied per folliculaire eenheid (hierin zitten 1 tot 4 haren) tegelijk oogst. Het donorgebied bevindt zich aan de zijkanten van het hoofd en de achterkant: de haren die niet gevoelig zijn voor DHT en niet uitvallen naarmate men ouder wordt. Het uitgenomen haar wordt vervolgens op de kalende ontvangstgebieden ingeplant. Het nadeel hiervan is dat er meestal niet genoeg donorweefsel beschikbaar is. Soms moet daarom kunsthaar gebruikt worden, wat niet groeit, natuurlijk grijs wordt en herstelt. Ook geen goede oplossing dus.

Alternatieve therapieën

Vitamines, voedingssupplementen, lasers en stamcellen worden op dit moment beschouwd als alternatieve therapieën. Op dit moment is er nog geen wetenschappelijk bewijs dat deze therapieën daadwerkelijk echt werken.

Stamcelonderzoek belooft veel maar daadwerkelijke resultaten zijn nog toekomstmuziek. Er komen wel steeds nieuwsberichten dat onderzoekers op het punt van een ontdekking zijn. Zo was er nieuw onderzoek van het Spaanse National Cancer research, dat ontdekt heeft dat een middel tegen infectie, voor extra vacht zorgde bij de muizen waarop het getest werd. Verder is er Japans onderzoek naar Propolis; materiaal dat bijen gebruiken om gaten in hun bijenkort te vullen. Ook dit onderzoek zit nog in de fase van onderzoek bij dieren.

Pruik of toupet

Andere mensen kiezen voor een drastische oplossing zoals een pruik, toupet of standaard haarwerken. Helaas brengen ook deze producten nadelen met zich mee;

 • Ze zijn niet comfortabel
 • Sporten, douchen en zwemmen zijn onmogelijk
 • Uw hoofdhuid is snel geïrriteerd
 • Uw haar heeft geen natuurlijke uitstraling
 • Hebben een onnatuurlijke uitstraling waardoor een pruik of toupet vaak wordt opgemerkt door uw familie, vrienden en kennissen

Pruiken en toupets zien wij daarom alleen als tijdelijke oplossingen. EchtHaar Kliniek biedt u een veel betere oplossing: haarreconstructie.

De haarreconstructie laat u uzelf weer zijn

Een van de oplossingen tegen haaruitval is de haarreconstructie. Een haarreconstructie betekent dat u nieuw haar van echt haar op maat krijgt. Onze innovatieve haarwerken worden gemaakt met een zeer fijne lucht- en vochtdoorlatende laag. Uw nieuwe haar wordt op deze tweede huid geïnjecteerd en zal daardoor niet van echt haar te onderscheiden zijn. Sterker nog; u krijgt eindelijk weer een natuurlijke bos haar! Met een haarreconstructie van EchtHaar Kliniek is dun haar iets van het verleden.

Met uw nieuwe kapsel kunt u zich vrij  en comfortabel bewegen. Sporten, zwemmen, fietsen en andere activiteiten vormen geen enkel probleem. U kunt zelfs douchen met uw nieuwe haar. Na een douche of een flinke regenbui kamt u uw haar met enkele streken moeiteloos in model. Zorgeloos en zelfbewust weer alles doen wat u graag wilt!

Meer weten over onze oplossingen? Vraag direct gratis onze uitgebreide brochure aan.

Gratis brochure aanvragen

U wilt graag meer informatie over onze unieke haarreconstructies? Uw haar wordt weer als nieuw binnen acht weken! Vraag onze gratis en geheel vrijblijvende brochure aan.

Waarom

EchtHaar Kliniek

 • Al 20 jaar de enige onafhankelijke haarspecialist in Nederland
 • Uw eigen kapsel weer terug
 • Duurzame haarunits voor ieder seizoen
 • Uw privacy staat voorop
 • Sfeervolle bereikbare locaties, centraal gelegen in Nederland

Haaruitval