Haaruitval tijdens en na de zwangerschap

EEN VEEL VOORKOMEND FENOMEEN

HAARUITVAL TIJDENS EN NA DE ZWANGERSCHAP

Bent u momenteel zwanger, of bent u zwanger geweest, dan kan het zijn dat u last heeft gehad van grootschalige haaruitval. Dit fenomeen komt vaker voor bij vrouwen en is daarom meestal geen reden tot bezorgdheid. Mocht u toch vragen hebben over haarverlies tijdens of na het zwangerschap dan hopen wij u hier verder te helpen.

HAARUITVAL TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Haaruitval of dunner wordend haar tijdens de zwangerschap komt vaker voor na de geboorte en is een zeldzamer fenomeen tijdens de zwangerschap. Toch komt dit wel voor en is het een lichaamsreactie en is meestal geen reden tot bezorgdheid. Tijdens de zwangerschap is de hormonale balans van het lichaam is verstoord, wat kan leiden tot een reactie in de haarzakjes. De reden voor haaruitval tijdens de vroege zwangerschap, of gedurende de prenatale periode, is een toename van de hormonen oestrogeen en progesteron, wat ervoor kan zorgen dat het haar broos en dunner wordt. Zwangerschap kan ook andere problemen veroorzaken, zoals ijzertekort, wat kan leiden tot dunner wordend haar. Sommige vrouwen ervaren ook extra haaruitval in de maanden na de geboorte als gevolg van een onbalans van schildklierhormonen.

Haarverlies na de bevalling

Door verhoogde hormonale niveaus tijdens de zwangerschap behouden veel vrouwen meer haren dan gebruikelijk. Dit komt door een verstoring van de levenscyclus van het haar. Hier komt het stereotiepe beeld van een zwangere vrouw met een vollere, glimmende haardos vandaan. Het behouden van meer haar tijdens de zwangerschap leidt daarom vaak tot overmatige haaruitval na de geboorte omdat het lichaam de hormoonspiegels weer naar het oude aanpast. Deze extreme haaruitval na de zwangerschap is niets om je zorgen over te maken, tenzij je het idee hebt dat je haar niet meer terug groeit zoals het voor de zwangerschap was.

Haarreconstructie van EchtHaar

Met uw nieuwe kapsel kunt u zich vrij  en comfortabel bewegen. Sporten, zwemmen, fietsen en andere activiteiten vormen geen enkel probleem. U kunt zelfs douchen met uw nieuwe haar. Na een douche of een flinke regenbui kamt u uw haar met enkele streken moeiteloos in model. Zorgeloos en zelfbewust weer alles doen wat u graag wilt!

Gratis brochure Aanvragen

Verlangt u naar de bos haar die u eerder had? De onzichtbare haarreconstructies van Echt Haar Kliniek bieden een blijvende oplossing, waardoor u weer met een zelfverzekerd gevoel de deur uit gaat. Onze haarreconstructies zijn niet te onderscheiden van uw eigen haar. Graag bereiden wij iedereen goed voor op de behandeling. Daarom hebben wij een brochure ontwikkeld waar alle informatie in wordt genoemd. U kunt nu geheel vrijblijvend een gratis brochure aanvragen.

Gratis brochure aanvragen

U wilt graag meer informatie over onze unieke haarreconstructies? Uw haar wordt weer als nieuw binnen acht weken! Vraag onze gratis en geheel vrijblijvende brochure aan.

Waarom

EchtHaar Kliniek

  • Al 20 jaar de enige onafhankelijke haarspecialist in Nederland
  • Uw eigen kapsel weer terug
  • Duurzame haarunits voor ieder seizoen
  • Uw privacy staat voorop
  • Sfeervolle bereikbare locaties, centraal gelegen in Nederland

Haaruitval