Haarreconstructie

Wat is een

Haarreconstructie?

Na uitvoerig onderzoek van uw haar maakt de EchtHaar Kliniek van echt haar een exacte kopie van uw haar. Met nagenoeg dezelfde haardikte, kleur en lengte. Ook de krulling in uw haar maken we na. Wij hebben een unieke methode ontwikkeld waarbij dit echte haar op een dun, luchtdoorlatend vliesje wordt aangebracht dat praktisch onzichtbaar op de hoofdhuid wordt bevestigd. De reconstructie van echt haar is een aanvulling van het bestaande haar waardoor het niet van het eigen haar is te onderscheiden.

Wilt u meer weten over deze oplossing, vraag dan onze gratis brochure aan.

Gratis Brochure Aanvragen

Volumesysteem

Het ‘volumesysteem’ is alleen geschikt voor dameskapsels en zorgt onmiddellijk voor meer volume in het haar. De nieuwe haren worden één voor één aan een grofmazig net vastgeknoopt waarna het net over het eigen haar wordt geplaatst en vastgezet. Hierna worden de eigen haren door het net gehaald waarbij een gelijkmatige verdeling van het eigen en nieuwe haar wordt gecreëerd. Het systeem kan niet gebruikt worden bij te dun of te vol haar, omdat het net dan zichtbaar blijft. Is er een reconstructiesysteem gekozen?

Dan kunt u bij het ‘tweede huidlaagsysteem’ en het ‘gaassysteem’ uit verschillende bevestigingsmethodes kiezen. Uw haarspecialist zal met u bespreken welke methode het beste bij uw levensstijl past. Het is altijd mogelijk om later via een vervolgconsult van bevestigingsmethode te wisselen.

Tweede huidlaagsysteem

Het ‘tweede huidlaagsysteem’ is een innovatieve reconstructiemethode die door de EchtHaar Kliniek zelf is ontwikkeld. Bij deze methode gebruiken we een dun vlies waarop we nieuw, echt haar injecteren.

Het vlies is bijzonder comfortabel, werkt en voelt als een tweede huid waardoor het praktisch niet van uw eigen haar is te onderscheiden. Deze reconstructie maken we zo klein mogelijk, met een op maat gemaakt toevoeging aan uw eigen haar. Omdat de haren niet geknoopt worden, is het belangrijk om met een beetje extra zorgzaamheid met uw nieuwe haar om te gaan. Uitgebreide informatie vindt u in onze brochure.

Gaassysteem

Ons innovatieve ‘gaassysteem’ is vooral geschikt voor grotere, dunnen toto kale gedeeltes op het hoofd. Het systeem bestaat uit een flexibel gaasmateriaal, waarop de haren zorgvuldig één voor één, met minuscule knoopjes worden vastgezet. Dankzij de fijnmazige structuur is het gaas lucht- en vochtdoorlatend en voelt het niet broeierig aan.

FLEXIBELE METHODE MET CLIPS

Er is ook een Flexibele methode met haarclips. Deze methode is meestal alleen geschikt voor dameskapsels. Door middel van speciale clips die aan de haarunit zijn bevestigd, kan de unit met behulp van het eigen haar worden vastgezet.

Uw haarspecialist legt u tijdens de eindbehandeling nauwkeurig uit hoe u dit het beste kunt doen. In de meeste gevallen kost het slechts 20 seconden om een haarunit met clips vast te zetten.

Flexibele methode met tape


Als u voor de flexibele methode kiest dan wordt uw haarunit met een speciale medicinale tape bevestigd. Deze dubbelzijdige tape is transparant en dient gemiddeld één keer per week verwisseld te worden. Uw haarspecialist legt u tijdens de eindbehandeling duidelijk uit hoe u dit het beste kunt doen. Hoe vaak u de tape precies moet verwisselen, hangt onder andere af van de zuurgraad van uw huid, de mate waarin u transpireert en hoe vaak u uw haar wast. Het is goed om te weten dat we, om de medicinale tape te kunnen bevestigen, op de voor- en achterzijde van uw hoofd een klein blokje haar weg moeten halen. Hier ziet u uiteraard niets van wanneer u uw haarunit draagt. Omdat we het haar niet permanent verwijderen, zal het bovendien vanzelf weer teruggroeien wanneer u mocht besluiten om later van bevestigingsmethode te wisselen.

“Ik voel me weer vrij.”

Lees mijn verhaal!

VASTE METHODE

Bij deze methode bevestigen we uw haarunit met een speciale medicinale lijm als een tweede huidlaag op uw hoofd. Hiervoor verwijderen we het onderliggende haar. Omdat we een haarunit altijd zo klein mogelijk houden, laten we dus zoveel mogelijk bestaand haar intact.

U heeft met deze methode bijna geen omkijken naar de bevestiging van uw haarunit en hoeft het haar enkel te verzorgen en in model te houden. Omdat we het haar niet permanent verwijderen, zal het bovendien vanzelf weer teruggroeien wanneer u mocht besluiten om later van bevestigingsmethode te wisselen.

Elke 4 tot 6 weken komt u terug voor een behandelconsult waarbij we de haarunit opnieuw bevestigen en verzorgen. Het is goed om te weten dat een haarunit die via de vaste methode bevestigd wordt, meer comfort biedt, maar ook sneller slijt, omdat u de unit altijd draagt. Dit heeft invloed op de levensduur van uw haarunit.

Komt u in aanmerking voor belastingteruggave?
Lees er alles over in deze informatiefolder!
Download de folder

MEEST GESTELDE VRAGEN

Omdat onze haarreconstructies van echt haar worden gemaakt en bevestigd op comfortabel, luchtdoorlatend materiaal wordt de natuurlijke haargroei niet belemmerd.

Wij zijn sinds 2016 een onafhankelijke zorgverlener en hebben geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Met een medische indicatie kunt u in sommige gevallen een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar. Hoe hoog deze vergoeding is, hangt af van de verzekering die u heeft. Het is soms ook mogelijk om een deel van de kosten terug te krijgen van de Belastingdienst. Wij geven u hier graag meer informatie over tijdens het consult. Tijdens een uitgebreide telefonische intake wordt u uitgebreid voorgelicht over onze werkwijze, prijsniveau en de technische mogelijkheden. Dan kunt u zich vast voorbereiden op het eerste consult en kan er direct een behandelplan worden opgesteld om u de juiste haarreconstructie van echt haar te kunnen aanbieden. Wij vinden het belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt en om misverstanden te voorkomen besteden we extra aandacht aan deze telefonische intake. We hebben tenslotte maar één doel; u weer te laten stralen!

De kosten van een haarsysteem zijn afhankelijk van de grootte hiervan en de lengte, dikte en kleur van uw haar. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 3.000,- en € 4.000,-. Wij bespreken de exacte kosten graag met u tijdens het consult.

Wij willen u beschermen tegen het maken van verkeerde beslissingen of uitgaven. Daarom doen we een uitvoerige telefonische intake voordat u naar het eerste consult komt. Tijdens het eerste consult geven we uitleg over wat we precies doen, bespreken we de kosten en eventuele vergoedingen hiervan, en helpen wij u met het maken van de juiste beslissing. Het consult is niet verplicht, maar wij raden dit wel aan. Wij gaan ervan uit dat u volledig op de hoogte bent van onze werkzaamheden en de kosten, en overtuigd bent van uw beslissing als u een afspraak bij ons maakt. Met andere woorden: u weet zeker dat u uw haarprobleem door ons wilt laten oplossen met een haarsysteem. Als u niet kiest voor een consult is het dus van belang dat u vooraf thuis alles goed doordacht heeft en eventueel heeft besproken met de mensen die dicht bij u staan.

Wij maken haarreconstructies die zoveel mogelijk overeenkomen met uw eigen haar. Daarvoor gebruiken wij Aziatisch haar. Dit haar is goed te bewerken (prepareren) en niet zo dun en kwetsbaar van structuur als Europees haar.

Omdat wij met echt haar werken is het mogelijk om uw haar te (blijven) kleuren. Het kleuren van uw haar, vooral wanneer u uw haar lichter kleurt, gaat wel ten koste van de kwaliteit. U kunt uw haarsysteem daarom beter direct in de juiste kleuren laten maken.

Met een haarsysteem kunt u zich zorgeloos vrij en comfortabel bewegen. U kunt blijven sporten, fietsen en zelfs zwemmen.

Het verschilt per bevestigingsmethodiek hoe lang u hiermee kunt doen. Een vast systeem gaat gemiddeld twee tot drie jaar mee, terwijl een flexibel systeem gemiddeld vier tot vijf jaar meegaat. Maar er zijn ook cliënten die tot wel negen jaar plezier hebben van hun nieuwe haar. Ook uw levensstijl heeft invloed op de levensduur. Een haarsysteem gaat bijvoorbeeld langer mee als u hier niet mee slaapt.

Hoe vaak u moet terugkomen is afhankelijk van de bevestigingsmethodiek die u kiest. Bij de flexibele methodes kunt u het haarsysteem zelf makkelijk opnieuw bevestigen en onderhouden. Als u voor de vaste methode kiest, dient u om de 6-8 weken terug te komen om het haarsysteem opnieuw te laten bevestigen.

Wij maken gebruik van verschillende bevestigingsmethodieken die flexibel of vast kunnen zijn. Kiest u voor een flexibele methode dan bevestigen we het haarsysteem met clips aan uw eigen haar of met medicinale tape op uw hoofdhuid. Wanneer u voor de vaste methode kiest, bevestigen wij het haarsysteem met medicinale lijm op uw hoofdhuid. Voor de vaste methode en voor bevestiging met medicinale tape wordt uw eigen haar onder het haarsysteem verwijderd.