Wat te doen bij dunner wordend haar

Wat te doen bij dunner wordend haar

WIJ HEBBEN DE PASSENDE OPLOSSING

Er komt een tijd dat de meeste mensen zien dat hun haar dunner wordt en dunner dan wenselijk is. Hoe komt dit nou en wat zou je ertegen kunnen doen? Er is niet één antwoord op beide vragen. Er zijn verschillende oorzaken en daarbij dus ook verschillende oplossingen. Hierdoor heb je gelukkig de mogelijkheid om te kiezen welke oplossing het beste bij jou past.

Een gezonde levensstijl zou misschien de oplossing kunnen zijn voor je dunner wordend haar. Dit komt namelijk doordat voedingsstoffen invloed hebben op je dunner wordende haar. Je haarzakjes hebben namelijk bepaalde voedingsstoffen nodig om je haren optimaal te laten groeien. Missen deze voedingsstoffen in je dagelijkse eetpatroon, dan krijgen je haarwortels niet de juiste voedingsstoffen binnen en is er kans dat je haar daardoor dunner wordt. De voedingsstoffen waaraan je moet denken zijn onder andere Proteïne, ijzer, vitamine B en vitamine C.  Hoe heeft beweging dan invloed op dunner wordend haar? Goed dat je het vraagt, want genoeg lichaamsbeweging zorgt voor een goede bloedcirculatie. Als je niet beweegt en je  bloedcirculatie niet goed is, dan kunnen die voedingsstoffen in je bloed moeilijker bij de haarwortels komen, waardoor je haren dunner kunnen worden. Overigens heeft roken ook invloed op je haar. Roken zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten dunner worden, er moeilijker bloed door je lichaam wordt getransporteerd en je raadt het al, je haarwortels moeilijker voedingsstoffen binnen krijgen. Wat kan leiden tot dun haar.

Nat haar is erg kwetsbaar, daardoor kan je beter stoppen met het kammen van je haar direct na een douchebeurt, maar kan je beter wachten totdat het droog is. Als je dit wel doet, dan kan je je haar beschadigen wat je haar nog dunner maakt.

Er bestaan medicijnen die dunner wordend haar kunnen voorkomen en terugdringen. Finasteride is één van dit soort medicijnen. Laten we beginnen hoe erfelijke kaalheid eigenlijk wordt veroorzaakt. Elk lichaam maakt het hormoon dihydrotestosteron (DHT) aan, mannen meer dan vrouwen. Jammer genoeg zijn de haarwortels van sommige mensen overgevoelig voor dit hormoon. Om de één of andere reden zorgt DHT ervoor dat het het functioneren van de haarzakjes verstoort, wat ervoor zorgt dat het de haarcyclus verkort. Dit resulteert uiteindelijk in dunner wordend haar. Hoe kan finasteride hier dan bij helpen? Dit medicijn zorgt ervoor dat het de aanmaak van het DHT hormoon verlaagt, waardoor de hoeveelheid van dit hormoon dat zich hecht aan de haarzakjes ook minder is. En zo dus een oplossing kan zijn voor dit probleem. Er zijn wel echter een paar nadelen. Ten eerste gaat al het haar wat je erbij hebt gekregen, weg nadat je gaat stoppen met finasteride.  Je bent dus eigenlijk geforceerd om het te blijven gebruiken. Ten tweede heeft dit medicijn negatieve gevolgen voor je libido. Veel mensen ervaren bijwerkingen zoals een lage libido en het moeilijk krijgen van een erectie. Denk dus goed na voordat je finasteride gaat gebruiken.

Als je haar heel erg dun is en niks helpt ertegen, dan heb je altijd de mogelijkheid om een haartransplantatie te ondergaan. Er zijn twee soorten haartransplantaties de  FUT en FUE methode. Bij de FUT methode wordt er stuk hoofdhuid uit je achterhoofd gesneden, hier halen ze dan de haarzakjes en transplanteren ze het op het behandelde gebied. Je zal hier mogelijk wel littekens op je achterhoofd aan achterhouden, dus een kortkapsel zal je willen vermijden. De FUE methode de donorhaarzakjes één voor één direct uit het donorgebied op je achterhoofd en plaatsen ze vervolgens ook één voor één op het te behandelen gebied. Voor beide behandelingen zal je wel diep in het buidel gaan tasten, aangezien deze behandelingen al snel makkelijk een paar duizend euro kunnen kosten.

Er zijn verschillende alternatieve therapieën die je kunt gebruiken, dit zijn onder andere het innemen van Vitamines, voedingssupplementen, lasers en stamcellen. Helaas is er geen wetenschappelijk bewijs dat deze methodes ook echt werken

Een haarreconstructie betekent dat u nieuw haar van echt haar op maat krijgt. Onze innovatieve haarwerken worden gemaakt met een zeer fijne lucht- en vochtdoorlatende laag. Uw nieuwe haar wordt op deze tweede huid geïnjecteerd en zal daardoor niet van echt haar te onderscheiden zijn. Sterker nog; u krijgt eindelijk weer een natuurlijke bos haar! Met een haarreconstructie van EchtHaar Kliniek is dun haar iets van het verleden.

Onze oplossing voor plotselinge kale plekken of dun haar

Extreme haaruitval kan schrikkend zijn. Storende kale plekken kunt u camoufleren met onze haarreconstructie. Wij bieden voor elk haarprobleem een unieke onzichtbare oplossing. De haarreconstructie is een exacte kopie van uw en is daardoor niet te onderscheiden van uw eigen haar. De haarconstructie die u krijgt is uniek en wordt op maat gemaakt, want elke klant verdient een persoonlijke benadering.

Met uw nieuwe kapsel kunt u zich vrij en comfortabel bewegen. Sporten, zwemmen, fietsen en andere activiteiten vormen geen enkel probleem. U kunt zelfs douchen met uw nieuwe haar. Na een douche of een flinke regenbui kamt u uw haar met enkele streken moeiteloos in model. Zorgeloos en zelfbewust weer alles doen wat u graag wilt!

Bent u benieuwd naar onze haarreconstructie? Vraag dan een gratis brochure aan met meer informatie, ervaringen en opties. Of vul het bel mij terug formulier op, dan bellen wij u zo snel mogelijk op om meer informatie te geven.

Gratis brochure Aanvragen

De onzichtbare haarreconstructies van Echt Haar Kliniek bieden een blijvende oplossing, waardoor u weer met een zelfverzekerd gevoel de deur uit gaat. Graag bereiden wij iedereen goed voor op de behandeling. Daarom hebben wij een brochure ontwikkeld waar alle informatie in wordt genoemd. U kunt nu geheel vrijblijvend een gratis brochure aanvragen.

Gratis brochure aanvragen

U wilt graag meer informatie over onze unieke haarreconstructies? Uw haar wordt weer als nieuw binnen acht weken! Vraag onze gratis en geheel vrijblijvende brochure aan.

Waarom

EchtHaar Kliniek

  • Al 20 jaar de enige onafhankelijke haarspecialist in Nederland
  • Uw eigen kapsel weer terug
  • Duurzame haarunits voor ieder seizoen
  • Uw privacy staat voorop
  • Sfeervolle bereikbare locaties, centraal gelegen in Nederland

Meer over dun haar