Inhammen tegengaan

LEES HIER OVER TIJDELIJKE EN BLIJVENDE OPLOSSINGEN TEGEN INHAMMEN

INHAMMEN TEGENGAAN

Om het proces van haarverlies en inhammen af te remmen kunt u tijdelijke en blijvende oplossingen ondernemen. Zo bestaan er bijvoorbeeld kapsels die uw inhammen bedekken, of juist koesteren. Ook kunnen wij u een aantal tips geven om inhammen tegen te gaan. Er bestaat ook een medische oplossing op korte termijn. Tot slot is er de blijvende oplossing van EchtHaar Kliniek: onze op maat gemaakte haarwerken die speciaal voor u zijn gemaakt.

MEER VOLUME IN HET HAAR KWEKEN

Door je haar meer volume te geven zal haaruitval of je inhammen minder te zien zijn. Vooral als je voor een nonchalante look gaat. Er zijn een aantal methoden om voor meer volume in je haar te krijgen.

Door je haar te föhnen maak je je haar warm en droog, waardoor het meer volume krijgt. Voor het meeste volume föhn je je haar tegen de richting van je haargroei in. Daarna föhn je het weer terug. Eindig altijd met de koudste stand van de föhn. Anders zal de opgebouwde volume weer inzakken.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste haarproducten te gebruiken. Voor mannen worden producten met een sterke hold aangeraden. Dit zijn vaak clays met een matte effect. Voor vrouwen zijn er meerdere opties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan conditioner, hair-tonics, haarcrèmes en haarspray. Bij het kiezen van uw product is het altijd handig om het etiket door te nemen. En houd verder uw vragen vooral niet voor je, tegenwoordig is het winkel personeel vaak zeer deskundig.

De juiste kapsel kan ook een wereld van verschil maken. Door het haar naar voren te stijlen kan je de inhammen effectief bedekken. Echter bestaan er voor mannen kapsels die juist beter staan bij mannen met inhammen dan zonder inhammen. Ben jij benieuwd welke haarstijlen dat zijn? Lees ze hier.

Ten slotte kan je meer volume in je haar krijgen door je haar minder te wassen. Je haar bevat natuurlijke oliën die je haar meer volume geven en gezond houden. Wanneer je jouw haar wast, was je deze oliën er uit. Hierdoor wordt het haar dun en kwetsbaar.

GEZOND LEVEN, GEZOND HAAR

Gezonder leven is voor de moderne en stijlbewuste mens altijd een goed idee. Dat betekent niet alleen gezonder eten, maar ook meer tijd vrijmaken voor ontspanning. Stress draagt namelijk in belangrijke mate bij aan haaruitval, doordat het zorgt voor een toename van adrenaline in het lichaam.

Deze adrenaline hoopt zich op in de talgklieren in de hoofdhuid en produceert melkzuur wat de haargroei belemmert. Op het gebied van voeding is het vooral belangrijk om gevarieerd te eten, zodat je veel verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Een belangrijke voedingsstof om inhammen tegen te gaan is ijzer, dat van nature veel voorkomt in vlees en donkergroene bladgroenten.

 

 

MINOXIDIL & FINASTERIDE

Twee producten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze haaruitval voorkomen, zijn minoxidil en finasteride. Het enige nadeel is dat je deze producten moet blijven gebruiken, anders komt de haaruitval terug. Deze twee middelen kunnen alleen of tegelijkertijd worden gebruikt. De werking verschilt van product tot product. Na het gebruik van Finasteride stopt bij de meeste mensen haaruitval voor een bepaalde periode. Het kan eenmaal per dag worden ingenomen.

Minoxidil die tweemaal per dag met lotion wordt gebruikt, kan enkele bijwerkingen veroorzaken, zoals een droge huid en jeuk. Er wordt gezegd dat het effectiever is om twee producten tegelijk te gebruiken. Dit is nooit wetenschappelijk bevestigd. Je kunt ze kopen in apotheken. Finasteride is alleen op recept verkrijgbaar.

DE BLIJVENDE OPLOSSING: HAARRECONSTRUCTIE

Heeft u last van inhammen en zit dat u wekelijks of dagelijks dwars? Wacht niet langer, want wij hebben de geschikte oplossing voor uw haaruitval. Onze haarreconstructies worden volledig op maat gemaakt. Tijdens een eerste informatieconsult onderzoeken en analyseren wij uw haar microscopisch op lengte, dikte, krulling en kleur. We leggen u vervolgens de verschillende mogelijkheden uit. Gezamenlijk komen we dan tot een persoonlijk behandelplan en kunnen we gaan beginnen met het reconstrueren van uw kapsel. Na dit moment kunt u binnen 6 weken weer genieten van een vol kapsel; uw kapsel!

Met uw nieuwe kapsel kunt u zich vrij  en comfortabel bewegen. Sporten, zwemmen, fietsen en andere activiteiten vormen geen enkel probleem. U kunt zelfs douchen met uw nieuwe haar. Na een douche of een flinke regenbui kamt u uw haar met enkele streken moeiteloos in model. Zorgeloos en zelfbewust weer alles doen wat u graag wilt!

Gratis brochure Aanvragen

Wilt u graag weer een mooi kapsel, wat niet van echt te onderscheiden is? De onzichtbare haarreconstructies van Echt Haar Kliniek bieden een blijvende oplossing, waardoor u weer met een zelfverzekerd gevoel de deur uit gaat.  U kunt nu geheel vrijblijvend een gratis brochure aanvragen.

Gratis brochure aanvragen

U wilt graag meer informatie over onze unieke haarreconstructies? Uw haar wordt weer als nieuw binnen acht weken! Vraag onze gratis en geheel vrijblijvende brochure aan.

Waarom

EchtHaar Kliniek

  • Al 20 jaar de enige onafhankelijke haarspecialist in Nederland
  • Uw eigen kapsel weer terug
  • Duurzame haarunits voor ieder seizoen
  • Uw privacy staat voorop
  • Sfeervolle bereikbare locaties, centraal gelegen in Nederland

Meer over inhammen