Vergoeding haarreconstructie voor mannen

Vergoeding haarreconstructie voor mannen

Mannelijke kaalheid wordt juridisch niet als ziekte gezien. Slechts weinig zorgverzekeraars vergoeden haarreconstructies voor mannen met mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica). Een diagnose van de arts; ‘mannelijke kaalheid’ of alopecia androgenetica voldoet zodoende niet. Er moet meer aan de hand zijn, denkt u bijvoorbeeld aan een haarziekte; alopecia areata of een verminkte hoofdhuid.

Psychisch lijden

Als de kaalheid dus geen gevolg is van een ziekte en de kaalheid niet leidt tot psychisch lijden van enige omvang, vormen de kosten van een haarreconstructie geen ziektekosten, die tot aftrek van buitengewone lasten kunnen leiden. Een haarreconstructie is daarom alleen fiscaal aftrekbaar (als buitengewone lasten), wanneer de ingreep medisch noodzakelijk is, of als er sprake is van psychisch lijden. Vanzelfsprekend moet dit met de juiste stukken aannemelijk gemaakt kunnen worden en dat kan met behulp van een psycholoog waarmee de EchtHaar Kliniek samenwerkt, worden vastgesteld. U zult dan ook een gesprek hebben met onze psycholoog tijdens het eerste consult om te kijken of de kosten vergoed kunnen worden door een medische indicatie vast te kunnen stellen.

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie en het aanvragen van een brochure kunt u een gratis brochure aanvragen of bellen naar het algemene informatienummer 0341 – 42 41 30.