Restitutiepolis: vrije zorgkeuze!

Restitutiepolis: vrije zorgkeuze!

Voordeel resitutiepolis

Het grote voordeel van een restitutiepolis* is dat u zelf kunt bepalen naar welke zorgverlener u gaat. Een restitutiepolis is namelijk een zorgverzekering met vrije artsenkeuze. Bij een naturapolis daarentegen kunt u alleen terecht bij zorgverleners met wie uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten.

De EchtHaar Kliniek heeft daarom geen contracten meer afgesloten met  Achmea-groep, CZ, Delta Lloyd en Ohra omdat we geen regels meer opgelegd willen krijgen. Het belangrijkst vinden wij namelijk dat onze cliënten krijgen wat ze wensen en tevreden naar huis gaan! Gaat u met zo’n naturapolis toch naar een behandelaar met wie de zorgverzekeraar geen contract heeft, dan krijgt u in veel gevallen niet alle kosten vergoed. Bij een restitutieverzekering speelt dat probleem niet. En u kunt zelf bepalen of u een rekening bij uw zorgverzekeraar declareert.

Dus voor een paar euro meer per maand, geniet u van veel meer voordelen met het hebben van een restitutiepolisOok de Belastingdienst kent een regeling die voor u interessant kan zijn. Ziektekosten tot 1,65%  (bij tweeverdieners ligt dit percentage rond de 5% ) van uw verzamelinkomen komen niet in aanmerking voor teruggave. Komen uw uitgaven daarboven, dan komt u wel voor teruggave in aanmerking. In de meeste gevallen kunt u een groot deel van de kosten, bij medische indicatie, voor uw haaraanvulling terugkrijgen van de belasting.

*) Bij een restitutiepolis kan de verzekeraar voorwaarden hanteren. Informeert u ernaar.