Haarverzorgingstips voor de winter

Haarverzorgingstips voor de winter

We weten allemaal dat koud weer, wind en sneeuw schadelijk kunnen zijn voor de huid, maar weinig mensen beseffen dat ook het haar schade kan oplopen door de koude en de winterse toestanden. Hieronder vind je enkele tips om je haar gezond te houden en geen beschadiging op te lopen wanneer koning winter zijn intrede doet.

1. Was je haar niet teveel

Was je haar niet teveel, maar beperk het aantal wasbeurten. Dat komt omdat de kou je haar en hoofdhuid sneller uitdroogt. Stel dus wat vaker je wasbeurten uit en kies voor een droogshampoo. Natuurlijk moet je toch echt je haar wassen, maar als je dit doet, was het dan met lauwwarm water en met een shampoo die echt bij jouw haartype past. En hoe kouder het water, hoe meer je haar glanst!

2. Behandel je haar net als je huid

Je huid is heel belangrijk en vraagt, vooral met dit koude weer, om extra verzorging, net als je haar. Zorg dat je iedere keer na het wassen een vochtinbrengende conditioner aanbrengt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Oleo Intense shampoo en conditioner. Dit voorkomt uitgedroogd haar en zorgt voor een verzorgde haardos! Ook is je haar extra kwetsbaar in de winter, net als je huid. Doe daarom ook extra voorzichtig en kam niet te hard door je haar heen. Hierdoor zal het sneller afbreken en dat is natuurlijk zonde!

3. Hardnekkig, dat statische haar

Blijft je haar, wat je ook doet, super statisch? Dan kun je dat oplossen met een borstel en wat haarlak! Spray wat haarlak op je borstel en kam het voorzichtig door je haar. Haarlak neutraliseert namelijk de statische lading! Of ga voor een Oleo Intense Treatment.

4. Bescherm je haar tegen de kou

Fietsen als het ontzettend koud is buiten? Bescherm je haar dan met een katoenen mutsje en sjaal tegen de lage temperatuur en de gure wind. Laat je haar ALTIJD drogen voordat je naar buiten gaat! Nat haar kan bevriezen en daardoor afbreken, dat moeten we natuurlijk niet hebben!

5. Vermijd de hitte

Föhn, stijl en krul je haar zo min mogelijk in de winter, de extreme temperatuursveranderingen zijn niet goed voor je haar. Mocht je toch echt niet zonder kunnen, gebruik dan altijd een hittebestendige spray. Deze beschermt tot wel 200 graden.

6. Verwen je haar eens per week met een maskertje

Wordt je haar een beetje futloos? Verwen het dan eens per week met een voedend maskertje. Dit herstelt jouw haar en zorgt weer voor een beetje leven in die statische lokken van je!

7. Eet gezond!

Hoe gezonder we eten, hoe beter ons haar groeit en eruitziet. Mooi, nieuw en gezond haar krijg je door de inname van: vlees, vis, sojaproducten en vitamine C en D. Zeg maar hallo tegen de mandarijnen!