Haartips voor de zomer!

Haartips voor de zomer!

De zomer staat weer voor de deur en daarmee waarschijnlijk ook uw vakantie. Heerlijk ontspannen en relaxen. Lekker zonnen, verkoeling zoeken in de blauwe zee, een duik nemen in het zwembad of in een mooie stad rondwandelen. Ideaal om in de zomer te doen, maar dit zijn wel stuk voor stuk momenten waar uw haar wordt blootgesteld aan de zon, zeewater en/of zwembadwater. En de zonnestralen, het zout en het chloor kunnen uw haar helaas verkleuren en uitdrogen. Zo verlicht UV-straling de pigmenten in uw haar, onttrekt zout het vocht uit uw haar en geeft chloor een agressieve reiniging waardoor het natuurlijke talg op de hoofdhuid wordt verwijderd.

En het uitdrogen kan de volgende negatieve gevolgen hebben:

EchtHaar Kliniek geeft u eenvoudige tips om je haar te beschermen tegen zon, zee en zwembadwater. Dit zodat u met een gerust hart op vakantie kunt en optimaal kunt genieten!

 

1. Gebruik haarproducten van EchtHaar Kliniek tegen de zon, zeewater en zwembadwater!

In de zomerperiode is het zaak dat u uw haar extra verzorgt en beschermt. Dergelijke haarproducten gebruik je vaak voordat je gaat zonnen of zwemmen (preventief) en erna (verzorgend). EchtHaar Kliniek raad u het haarverzorgingsproductproduct Solar Sublime van L’Oréal aan om verkleuring van uw haar tegen te gaan. Solar Sublime heeft een intensieve reinigende en voedende werking voor uw haar om uitdroging door zon, zout en chloor tegen te gaan. Speciaal ontwikkeld voor haar met highlights en gevoelig haar! Na het zwemmen raden we u de shampoo uit onze eigen EchtHaar Kliniek-lijn ‘Sence’ aan en sluit af met een heerlijk ‘Sence’ haarmasker. De formule, die met een voedende olie en een antioxiderend vitamine E-derivaat verrijkt is, reinigt de haarvezels en biedt een voedende verzorging waardoor het haar er soepel, opgevuld en stralend uitziet. De formule helpt om de haarvezels te beschermen tegen uitdroging na blootstelling aan de zon! U kunt na uw vakantie uw echte haar natuurlijk weer kleuren.

 

2. Vermijd chemische behandelingen

Vermijd chemische behandelingen in uw haar, zoals permanenten en haarkleuringen. Tijdens dergelijke behandelingen krijgt het haar het zwaar te verduren. Het haar zou kunnen beschadigen en wordt vaak gewoon droog. Bescherm uw haar dus preventief tegen zon, zout en chloor door dergelijke behandelingen uit te stellen tot na de zomer. Wilt u toch krullen, volume of steil haar of uw haar laten verven? Laat dit dan alleen door EchtHaar Kliniek doen en doe het niet zelf! Wij kunnen uw haarconditie namelijk het beste inschatten en eventueel aanvullend advies geven!

 

3. Minimaliseer blootstelling van je haar aan zwembad- en zeewater

Het zout in zeewater en met name chloor in zwembadwater zijn funest voor je haar. Het maakt het haar droog en kan zelfs geblondeerd haar groen maken.

 

4. Minimaliseer blootstelling van uw haar aan de zon

De warmte van de zon kan je haar uitdrogen, beschadigen en zelfs (lichter) verkleuren. Zonbescherming voor het haar is essentieel, maar is ook te behalen door blootstelling van uw haar aan de zon te minimaliseren:

 

5. Verzorg uw  haar van binnenuit: let op uw eetpatroon!

Via voedsel kun je vocht, vitaminen, eiwitten en andere belangrijke ingrediënten in je lichaam helpen. En je haar profiteert daar ook van! In het kort:

Door uw voedingspatroon aan te passen met bovenstaande, verzorgt u uw haar op eenvoudige wijze van binnenuit. En dat maakt het haar beter bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals de zon, zout en chloor.