Liola

Ervaring van Liola

"Met mijn nieuwe haar kan ik weer mezelf zijn!"

 

Ze was 18 toen het begon. Haaruitval. Eerst een beetje. Toen steeds meer. De paniek sloeg toe toen er kale plekken ontstonden. Na onderzoek werd het duidelijk; Liola heeft Alapecia Totalis. Een auto-immuunziekte die ervoor zorgt dat alle haren op het lichaam uitvallen.

De confrontatie

Liola is een moeder van 28 jaar die 10 jaar terug werd geconfronteerd met de ziekte. Vanzelfsprekend is dit verschrikkelijk voor een jonge vrouw in de bloei van haar leven.
Een depressie slaat toe en ze komt met psychische klachten en zonder werk thuis te zitten. Stress verergert de ziekte dus solliciteren is niet tot nauwelijks mogelijk. De verzekering is niet toereikend omdat de auto-immuunziekte niet in het daarvoor bestemde ‘rijtje’ past. De financiële situatie is zwaar voor deze moeder van 2 kleine kinderen. Rondkomen lukt net maar van sparen is geen sprake.

De hulpvraag

Er wordt gezocht naar een pruik om toch zonder al teveel opgetrokken wenkbrauwen naar de supermarkt te kunnen. De synthetische pruik die wordt gevonden zorgt helaas voor allergische reacties op haar huid, met open wonden als gevolg. Dit kan zo niet langer doorgaan. De thuisbegeleidster van Liola zoekt contact met Stichting ANDERS waarbij de hulpvraag luidt: ‘Is er een bedrijf dat zich wil inzetten voor deze moeder en haar kan voorzien van een haarreconstructie van écht haar?’

Het verlossende bericht

Stichting ANDERS benaderde de EchtHaar Kliniek die met verschillende vestigingen in het land actief zijn. Ze zijn gespecialiseerd in haarreconstructies van echt haar.  De directeur Dhr. Bon wordt benaderd met de casus en hoort deze graag aan. Al snel komt het verlossende bericht dat ze Liola kosteloos willen ondersteunen in een haarreconstructie. Een geweldig bericht!
Ze werken bij de EchtHaar kliniek met de meest innovatieve en dunne materialen (zgn. units) waardoor het aanvoelt als eigen haar en niet zichtbaar is voor anderen.

Verwachtingen die uitkomen

Liola gaat langs bij de Echthaar Kliniek waar ze hartelijk wordt ontvangen. Alle wensen worden besproken en alles wordt aangemeten. Een aantal weken later volgt een tweede bezoek waar ze het nieuwe haar in ontvangst mag nemen. Door het snelle handelen, de persoonlijke aandacht voor Liola namens dhr. Bon en de medewerkers krijgt Liola na al die jaren het haar terug dat ze eerder is kwijtgeraakt.
Het bijzondere is dat Liola vroeger een bepaalde slag in haar eigen haar had die nu weer helemaal is gereconstrueerd. Zelfs de kleur is zoals ze het altijd had. Liola’s verwachtingen en hoop zijn uitgekomen. Meer dan dat!

“Ze konden alleen maar huilen”

Liola vertelt; “Zonder haar raak je jezelf kwijt. Door dit nieuwe haar kan ik weer mezelf zijn en voel ik me weer écht vrouw. Ook is dit een belangrijke steun om uit de depressie te komen en weer gezond te worden. De reacties van de mensen om mij heen waren buitengewoon. Mijn familie kon alleen maar huilen toen ze me zagen want ze herkenden mij weer van vóór de ziekte.”

Steun vanuit passie en talent

Een geweldige steun vanuit de Echthaar Kliniek richting deze moeder. Een waardevolle verbinding tussen een nood en een ondernemer die vanuit passie en talent het verschil wil maken in iemands leven. Samen maken we deze wereld zo nóg een stukje mooier.

 

Terug naar ervaringen