Vergoedingen haarwerk

Vergoeding haarwerk of pruik door uw verzekeraar

Vergoeding haarwerk

Sinds de invoering van de basisverzekering wordt door de meeste verzekeraars een basisvergoeding van uw haarreconstructie, haarwerk, haaraanvulling, haarvervanging of pruik toegekend. In 2016 is de basisvergoeding verhoogd naar € 418,50. Indien u ook een aanvullende verzekering heeft, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een extra vergoeding. Deze aanvullende vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar behoorlijk verschillen. U kunt de vergoedingen voor haarwerken terugvinden in de verzekeringsvoorwaarden onder ‘aanvullingen/hulpmiddelen’.

Rekenmodule vergoedingen haarwerken 2016

Op deze site vindt u ook een speciale rekenmodule vergoedingen haarwerken pruiken 2016 waarmee u uw mogelijke aanvullende vergoeding voor 2016 per verzekeraar en per polis kunt laten berekenen.

Vergoeding haarwerk of pruik door de Belastingdienst

Ook de belastingdienst kent een regeling voor ziektekosten. Ziektekosten tot 1,65% van uw verzamelinkomen komen niet in aanmerking voor teruggave(*). Komen uw uitgaven daarboven, dan komt u wel voor teruggave in aanmerking. In de meeste gevallen kunt u een groot deel van de kosten haarwerken en pruiken terugkrijgen van de belasting!

Meer weten over vergoedingen en onze haaroplossingen?

Vraag onze brochure aan en lees op uw gemak over al onze unieke haaroplossingen op maat!

* Let op de teruggave van de Belastingdienst is afhankelijk van uw inkomen en diverse andere factoren. U kunt op de site van de Belastingdienst zien wat u mag aftrekken en hoe u berekent hoeveel uw totale aftrek is.