Veelgestelde Vragen

Omdat onze haarreconstructies van echt haar worden gemaakt en bevestigd op comfortabel, luchtdoorlatend materiaal wordt de natuurlijke haargroei niet belemmerd.

EchtHaar Kliniek is een onafhankelijke zorgleverancier, waardoor eventuele declaratie bij uw zorgverzekering niet mogelijk is. Moet dit een nadeel voor u zijn? Wij vinden juist van niet! In het geval dat er sprake is van een medische indicatie, waarbij de arts stelt dat dit hulpmiddel noodzakelijk is, kunt u veelal onze factuur fiscaal indienen onder het mom van buitengewone bijzondere ziektekosten. Hoe werkt dit? Alle kosten die van medische aard zijn en niet vergoed worden door de zorgverzekaar, vallen veelal onder deze aftrekbare kosten. Daarbij hanteert de belastingdienst een drempel, welke afhankelijk is van uw inkomen en van een eventuele fiscale partner. Boven uw drempel ontvangt u dan over iedere Euro, die u aan deze kosten uitgeeft, een deel terug. Het bedrag wat onze cliënten terugkrijgen, bedraagt veelal meer dan u van uw zorgverzekeraar terug kunt krijgen*.

De kosten van een haarsysteem zijn afhankelijk van de grootte hiervan en de lengte, dikte en kleur van uw haar. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 3.000,- en € 4.000,-. Wij bespreken de exacte kosten graag met u tijdens het consult.

Wij willen u beschermen tegen het maken van verkeerde beslissingen of uitgaven. Daarom doen we een uitvoerige telefonische intake voordat u naar het eerste consult komt. Tijdens het eerste consult geven we uitleg over wat we precies doen, bespreken we de kosten en eventuele vergoedingen hiervan, en helpen wij u met het maken van de juiste beslissing. Het consult is niet verplicht, maar wij raden dit wel aan. Wij gaan ervan uit dat u volledig op de hoogte bent van onze werkzaamheden en de kosten, en overtuigd bent van uw beslissing als u een afspraak bij ons maakt. Met andere woorden: u weet zeker dat u uw haarprobleem door ons wilt laten oplossen met een haarsysteem. Als u niet kiest voor een consult is het dus van belang dat u vooraf thuis alles goed doordacht heeft en eventueel heeft besproken met de mensen die dicht bij u staan.

Wij maken haarreconstructies die zoveel mogelijk overeenkomen met uw eigen haar. Daarvoor gebruiken wij Aziatisch haar. Dit haar is goed te bewerken (prepareren) en niet zo dun en kwetsbaar van structuur als Europees haar.

Omdat wij met echt haar werken is het mogelijk om uw haar te (blijven) kleuren. Het kleuren van uw haar, vooral wanneer u uw haar lichter kleurt, gaat wel ten koste van de kwaliteit. U kunt uw haarsysteem daarom beter direct in de juiste kleuren laten maken.

Met een haarsysteem kunt u zich zorgeloos vrij en comfortabel bewegen. U kunt blijven sporten, fietsen en zelfs zwemmen.

Het verschilt per bevestigingsmethodiek hoe lang u hiermee kunt doen. Een vast systeem gaat gemiddeld twee tot drie jaar mee, terwijl een flexibel systeem gemiddeld vier tot vijf jaar meegaat. Maar er zijn ook cliënten die tot wel negen jaar plezier hebben van hun nieuwe haar. Ook uw levensstijl heeft invloed op de levensduur. Een haarsysteem gaat bijvoorbeeld langer mee als u hier niet mee slaapt.

Hoe vaak u moet terugkomen is afhankelijk van de bevestigingsmethodiek die u kiest. Bij de flexibele methodes kunt u het haarsysteem zelf makkelijk opnieuw bevestigen en onderhouden. Als u voor de vaste methode kiest, dient u om de 6-8 weken terug te komen om het haarsysteem opnieuw te laten bevestigen.

Wij maken gebruik van verschillende bevestigingsmethodieken die flexibel of vast kunnen zijn. Kiest u voor een flexibele methode dan bevestigen we het haarsysteem met clips aan uw eigen haar of met medicinale tape op uw hoofdhuid. Wanneer u voor de vaste methode kiest, bevestigen wij het haarsysteem met medicinale lijm op uw hoofdhuid. Voor de vaste methode en voor bevestiging met medicinale tape wordt uw eigen haar onder het haarsysteem verwijderd.