Persoonlijk Behandelplan

Persoonlijk

Behandelplan

In onze ogen is iedereen uniek. Daarom staat persoonlijke aandacht bij de EchtHaar Kliniek voorop en vinden we het belangrijk om goed te luisteren naar uw wensen. We begrijpen dat u het spannend vindt om een haarreconstructie uit te laten voeren.

Vandaar dat we samen met u een persoonlijk behandelplan opstellen als startpunt. Tijdens het eerste consult met uw persoonlijke haarspecialist krijgt u uitgebreid uitleg over het traject van uw haarreconstructie en brengen we duidelijk uw verwachtingen in kaart. Dit consult en alle vervolgconsulten zullen in een privébehandelruimte plaatsvinden zodat uw privacy optimaal gewaarborgd is. Ook legt uw specialist uit hoe u het beste met uw nieuwe haar om kunt gaan om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Uw nieuwe haar heeft immers dezelfde kenmerken als echt haar en vraagt dezelfde aandacht.

OMDAT WE BESEFFEN DAT U IN ÉÉN KEER EEN GROTE HOEVEELHEID INFORMATIE ONTVANGT, VATTEN WE DE BELANGRIJKSTE ZAKEN VOOR U SAMEN.

Eerste Consult

Wanneer u ervoor gekozen heeft om door de EchtHaar Kliniek een haarreconstructie uit te laten voeren, zal één van onze consulenten tijdens een eerste consult uw haarprobleem met u bespreken en bepalen welke oplossing hier het beste bij past. Daarbij kijken we niet alleen naar uw speci eke situatie, maar ook naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen zodat we een realistisch beeld van het eindresultaat voor u kunnen schetsen.

Op basis van dit eerste consult wordt een behandelplan opgesteld en kiest de consulent een haarspecialist voor u uit. Deze is in principe uw vaste contact binnen de EchtHaar Kliniek. Het voordeel hiervan is dat de specialist u en het behandelplan goed kent en eventuele aandachtspunten met betrekking tot uw haarreconstructie snel kan opmerken. We geven u alle benodigde informatie mee zodat u het thuis na kunt lezen.

Haarconstructie

Het eerste dat we bij een haarreconstructie doen, is bepalen op welk deel van uw hoofd nieuw haar toegevoegd wordt. Hierbij houden we ook rekening met haar dat mogelijk nog uitvalt. We willen uw bestaande haar echter zoveel mogelijk intact laten en proberen een haarunit dus zo klein mogelijk te houden. Dit levert het mooiste en meest natuurlijke resultaat op. Wanneer we weten waar we uw nieuwe haar precies gaan plaatsen, maken we een mal van deze plek op uw hoofd. Zo kunnen we uw haarunit exact op maat maken.

RECONSTRUCTIESYSTEEM

De EchtHaar Kliniek werkt met verschillende reconstructiesystemen. Welk systeem er zal worden gebruikt, is afhankelijk van het haarprobleem, het gewenste resultaat en uw persoonlijke wensen. Voor heren hebben we het unieke ‘tweede huid systeem’ en het ‘gaassysteem’ ontwikkeld. De haarlijn is heel natuurlijk waardoor het ook achterover gedragen kan worden. (zie afbeelding) Voor een beperkt aantal vrouwen is ook nog het ‘volumesysteem’ beschikbaar. Wanneer het systeem gekozen is, bepalen we de hoeveelheid haar die voor uw haarunit gebruikt zal worden.

BEVESTIGINGSMETHODIEK

Nu zal uw haarspecialist uitleggen welke bevestigingsmethodes mogelijk zijn. U kunt voor een exibele of vaste methode kiezen. Het is overigens altijd mogelijk om later weer van bevestigingsmethode te wisselen. Alleen bij het ‘volumesysteem’ kunt u niet zelf kiezen, omdat de haarunit altijd met uw bestaande haar verweven wordt.

PREPAREREN HAAR

Nu kan er begonnen worden met het preparen van uw nieuwe haar! Elke haarunit wordt met de hand gemaakt waarbij er uitsluitend echt haar van mensen wordt gebruikt. De EchtHaar Kliniek gebruikt hiervoor Aziatisch haar. Dit is extra sterk en goed te bewerken. Zo bent u verzekerd van de best mogelijke kwaliteit! Na 6 tot 8 weken kan uw haarreconstructie gereed zijn en bij spoedgevallen is het in 4 weken mogelijk.

Wanneer de haren op uw haarunit bevestigd zijn, geven we deze de kleur en structuur zoals we in uw behandelplan afgesproken hebben. Hierdoor zal uw haarunit nagenoeg niet van uw bestaande haar te onderscheiden zijn, tenzij er in uw situatie voor gekozen is om de haarstructuur te wijzigen.

VERVOLG-CONSULTEN

Het plaatsen van uw eerste haarunit, het knippen en het in het model brengen van uw nieuwe kapsel voeren we tijdens de eindbehandeling als service zonder bijkomende kosten voor u uit. Heeft u een vast systeem dan adviseren wij u elke 6-8 weken een vervolgconsult in te plannen.

Een flexibel systeem kunt u ook door uw eigen kapper laten verzorgen. Toch raden wij aan uw kapsel regelmatig door onze kliniek te laten controleren. Voor deze vervolgconsulten berekenen we de geldende tarieven. Onze ervaring is dat cliënten die regelmatig terug komen langer plezier hebben van een haarunit.

MEERDERE HAARUNITS

Wanneer u bij de EchtHaar Kliniek een haarreconstructie laat uitvoeren, kunt u kiezen voor de vervaardiging van 1, 2 of 4 haarunits. Ons basissysteem bestaat uit 4 haarunits en hiermee bent u in verhouding het voordeligst uit want u kunt elk seizoen een andere haarunit dragen. Volledig afgestemd op de invloeden die het betreffende seizoen op uw bestaande haar heeft. En omdat u de haarunits wisselend draagt, wordt slijtage over de verschillende units verdeeld,
zodat ze jaren mee kunnen.

Elke haarunit wordt met de hand gemaakt en bevat haar van dezelfde kleur, dikte en structuur. Met meerdere haarunits bent u dus verzekerd van dezelfde hoogstaande kwaliteit en heeft u bovendien altijd een reserve-unit achter de hand. Indien u meerdere haarunits in één keer laat maken, adviseren wij u extra units bij de EchtHaar Kliniek in bewaring te geven.

Op deze manier blijft de kwaliteit altijd gewaarborgd. Het is daarnaast ook noodzakelijk om een nieuwe haarunit eerst in model te brengen, voordat u deze voor de eerste keer kunt gebruiken.

Onderhoud en Verzorging

Lees Meer