Bij kaalheid of dunner wordend haar

Bij kaalheid of dunner wordend haar

Ouder worden komt helaas met gebreken. Zo verliezen veel mannen hun haardos met de jaren. Ook veel vrouwen krijgen te maken met dunner wordend haar. Kaal worden is een gecombineerd gevolg van ras, leeftijd en erfelijke aanleg. Vindt u het erg vervelend dat u kaal wordt of dunner haar krijgt? Dan is een behandeling bij de EchtHaar Kliniek iets voor u.

EchtHaar Kliniek: bij kaalheid of dunner wordend haar

De EchtHaar Kliniek heeft vier klinieken door heel Nederland. De nieuwste en modernste kliniek bevindt zich in Amsterdam en is in juli 2015 geopend. Helaas is deze vestiging slecht bereikbaar voor mensen in een rolstoel, maar EchtHaar Kliniek komt in overleg ook bij u aan huis. We interviewden Sabrina Wennekes, consultant over de oplossingen die de EchtHaar Kliniek kan bieden. ‘Het concept van de kliniek is ‘haarreconstructie’. Dit is anno 2016 dé oplossing voor kaalheid of mensen met dun haar’, vertelt Wennekes.

Van pruik naar haarreconstructie
‘We zijn met onze unieke werkwijze en product de voorloper in de hele branche. Waar je vroeger de pruik had, later de toupet of het haarstuk, maakt de EchtHaar Kliniek een persoonlijk behandelplan waarbij we met de dunste materialen het haar exact namaken zoals het vroeger was.’ Alle haarreconstructies worden bij de kliniek in eigen beheer gemaakt. Daardoor krijgt u wat er is afgesproken in uw persoonlijke behandelplan. Dit behandelplan stelt u samen met de deskundige specialisten op.

Alopecia Androgenetica
De behandelingen van EchtHaar Kliniek zijn bedoeld voor iedereen die te maken krijgt met dun haar of kaalheid; ook wel alopecia androgenetica. Dit komt bij zowel mannen als bij vrouwen voor. ‘Iedereen, of men nu jong of oud is, wordt bij de EchtHaar Kliniek op dezelfde manier behandeld. Onderscheidend aan onze kliniek is dat we iemand niet meteen een pruik geven wanneer het haar dunner wordt, maar juist het probleemgebied opzoeken en dit gedeeltelijk opvullen. Dit is veel comfortabeler dan een pruik die warm en synthetisch is. Wij werken met echt haar zodat de haarreconstructies ook de eigenschappen van echt haar evenaren’, zegt Wennekes.

Verschil behandeling mannen en vrouwen
‘Het verschil in de behandeling van mannen en vrouwen ligt meestal in het gebruik van materialen. Voor vrouwen gebruiken we hele dunne gaasjes die lucht doorlaatbaar zijn. Bij mannen werken we veelal met dunne vliesjes die een tweede huidlaag vormen. Zij willen doorgaans dat het haar permanent vastzit. Vrouwen willen vaak juist het haar er zelf in- en uit kunnen halen. Daarom hanteren we zowel flexibele als vaste bevestigingsmethodes, zodat er altijd een passende oplossing is’, vertelt Wennekes.