Mieke

Ervaring van Mieke

"Iedereen mag mijn haar weer zien"

 

Een paar jaar geleden werd mijn haar steeds dunner zonder dat ik het direct in de gaten had. Eerst kon je een beetje door mijn haar heen kijken. Vervolgens werd hier en daar de hoofdhuid zichtbaar en uiteindelijk kreeg ik kale plekken!

Het is moeilijk te omschrijven wat dat precies met je doet. Het is een aanslag op je zelfvertrouwen. En vooral bij lange mensen voelde ik me onzeker. Ik was er continu mee bezig dat mensen zo op mijn hoofdhuid konden kijken.

Ik ben hulp gaan zoeken en ook bij een professor in Rotterdam geweest, maar in mijn geval leek er helaas geen simpele oplossing. Mijn haar is uitgevallen door een erfelijke ziekte, Lichen planopilaris, waardoor ik op die haarloze plekken geen haarzakjes meer heb en er littekenweefsel op mijn hoofdhuid ontstaat. Een haartransplantatie is dan ook niet mogelijk. En een pruik is ook niets voor mij, omdat ik op het grootste deel van mijn hoofd nog wel haar heb.

Ik zat dus letterlijk met mijn handen in het haar. Totdat ik over de EchtHaar kliniek hoorde. In het begin was ik nog wat voorzichtig, omdat het een relatief nieuwe behandelmethode was en ik vooraf niet goed wist wat het eindresultaat zou zijn, maar wat ben ik blij dat ik het heb doorgezet!

Dankzij de reconstructie heb ik weer een prachtige bos haar. Je kunt de haarunit van zo’n 15 bij 15 centimeter daarbij echt niet van mijn eigen haar onderscheiden. Dat heeft mijn leven volledig veranderd, op een geweldig positieve manier. Je kunt nog zulke mooie kleding dragen, als je haar niet goed zit, doet dat alles teniet. Men kijkt toch als eerste naar je haar. Nu klopt het allemaal weer.

IK BEN BLIJ DAT IK HET HEB DOORGEZET!”

Om ervoor te zorgen dat ik er altijd goed verzorgd uit zie, laat ik de haarunit regelmatig door mijn kapster wassen, föhnen en in model brengen. Je kunt dat ook zelf doen, maar ik ben daar niet zo handig in. En het is eerlijk gezegd ook wel jn als je even lekker in de watten wordt gelegd.

Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor mensen met een haarprobleem best spannend is, om naar de EchtHaar kliniek te gaan en dat er ook wel eens sceptisch wordt gereageerd, maar geloof mij, wanneer ik zeg, dat dit de oplossing is!

 

Terug naar ervaringen