Mevrouw Weegels

Ervaring van Mevrouw Weegels

"Mijn nieuwe haar is een deel van mijzelf"

 

“Na jarenlang tobben heb ik nu weer een natuurlijke, volle haardos. Weet je wat dat betekent voor mij? Het voelt als een deel van mezelf. Het ziet er prachtig uit. En ik kan er alles mee doen. Ik stap ermee onder de douche, ik kan het wassen, net zoals mijn eigen haar. Geweldig! Dankzij de EchtHaar Kliniek is mijn leven enorm veranderd. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik raad iedereen met een haarprobleem aan om naar de EchtHaar Kliniek te gaan,” zegt Truus Weegels uit Tilburg enthousiast.

Truus had zulk dun haar, dat haar hoofdhuid altijd zichtbaar was. Akelig vond ze dat. “Met mijn representatieve baliefunctie moet ik er gewoon heel goed uit zien. Ik bezocht de duurste kappers om toch nog iets van mijn haar te maken. Op een gegeven moment attendeerde iemand mij op een zwarte volume hairspray, een poederig goedje wat je op je haar spuit. Het kleurt je haar evenals je hoofdhuid en de verdikkingsvezels zorgen voor meer volume. Dat gaf mij even hoop, maar dat duurde niet lang. Dat zwarte spul is zulke rommel. Altijd opletten met je kleding, je badkamer, altijd zwart op je hoofdkussen. En het effect was zo minimaal vergeleken met hoe ik er nu uitzie.”

Niet meer op afstand houden

Truus ging zich onbewust in steeds meer bochten wringen om maar te vermijden dat iemand haar dunne haar zag. “In de supermarkt voelde ik de ogen van de kassières op me branden. Als er iemand achter mij liep, dan werd ik al naar omdat ik niet wilde dat iemand mijn vreselijk dunne haar zag. En wanneer ik achter de balie van ons tandtechnisch laboratorium in gesprek was met cliënten, hield ik mijn hoofd naar achteren zodat ze mijn kaalheid niet zouden zien. Toen ik mijn nieuwe haar had, moest ik het afleren om mensen op afstand te houden. Het was mijn tweede natuur geworden.”
Dit kon zo niet langer. Zo ging Truus op internet zoeken naar ‘haar’ en kwam de site van EchtHaar Kliniek in beeld. “Wat zag ik hier prachtige voorbeelden van mensen die met hun nieuwe haar weer zorgeloos en zelfbewust door het leven gingen! Ik vroeg een consult aan en dat beviel me erg goed. Ik dacht: dit is de oplossing voor mij! Ik hoefde er niet meer over na te denken en besloot het direct te laten aanmeten. Tegelijkertijd was ik ook kwaad op al die dure kappers die ik had bezocht. Waarom had niemand mij eerder op de EchtHaar Kliniek gewezen? Ik heb zo lang met een probleem rondgelopen. Een echt probleem.”

Sprakeloos

“Maar goed. Dat is gelukkig nu verleden tijd. Mijn omgeving reageert verrast en positief op mijn prachtige haar. Zo’n mooi resultaat hebben ze nog niet vaak gezien. “Jij had toch altijd dun haar,” vragen ze dan verwonderd. Soms beland ik hierdoor in heel leuke situaties. Zo was ik bij een gesprek tussen twee van onze cliënten, die het hadden over dun haar. “Truus,” zeiden ze, “dat probleem heb jij niet. Jij hebt zulk dik haar.” Toen heb ik ze foto’s laten zien van hoe ik eruit zie zonder mijn nieuwe haar. Ze waren sprakeloos en ze vonden mijn metamorfose ongelooflijk mooi en natuurlijk.”
“Het mooie van mijn haarreconstructie is, dat het bestaat uit een haarreconstructiesysteem met vier toevoegingen. Elke toevoeging kun je, als je wilt, in een ander model laten knippen of kleuren. Daar heb ik dan ook voor gekozen. Ook kun je altijd van bevestigingstechniek veranderen. Om de zeven weken bezoek ik de kliniek om mijn vaste haardeel om te wisselen voor een andere. Vanuit mijn omgeving krijg ik dan vaak positieve reacties en dan zeg ik nonchalant: Ach, ik wilde het nu een keertje wat korter. Net alsof mijn haar gegroeid was en geknipt moest worden. Nu heb ik weer highlights, daar krijg ik ook veel spontane reacties op. Echt fijn is dat.”
“Bij de verzekering heb ik een brief van de huisarts ingediend, evenals portretfoto’s mèt en zonder haar. Ik ontvang nu een volledige vergoeding, dankzij mijn aanvullende verzekering bij het ziekenfonds. Dat is echt fijn.”

Volledige privacy

“Ik ben zo enthousiast over de EchtHaar Kliniek. Ik vind ook de manier van cliëntbenadering hier zo fijn. De privacy wordt volledig gewaarborgd, hoewel ik zelf geen geheim maak van mijn kaalheid. De medewerkers zijn ontzettend vriendelijk. En wat ook plezierig is, dat ik altijd door dezelfde haarspecialiste word geholpen. Zij is een geweldige vrouw die alle tijd en rust neemt om mijn kapsel naar wens te krijgen. Gewoon perfect!” 

Terug naar ervaringen