Mevrouw van Gelder

Ervaring van Mevrouw van Gelder

"Ik was zó verliefd. Maar ik was kaal."

 

“Hoe ik bij EchtHaar terecht kwam?” Jasperina van Gelder vertelt: “Ik was zo verdrietig. Ik had namelijk geen eigen haar meer en droeg een pruik, die ik bij het naar bed gaan afzette. Overdag zag dat er redelijk uit, maar ik was op dat moment verliefd en wilde er graag dag en nacht goed uitzien. Ik typte op Google ‘echt haar’ in, niet verwachtend dat daar iets uit zou komen. Maar dat gebeurde wel. De site van EchtHaar Kliniek kwam in beeld. Ik bekeek de prachtige voorbeelden van zowel dames als heren die met een haarreconstructie door het leven gaan. Dat wilde ik ook.” vertelt Jasperina van Gelder uit Den Haag en al sinds 2003 cliënte van de EchtHaar Kliniek.

Op dat moment droeg Jasperina een pruik om haar kaalheid te verdoezelen. Maar, blij werd ze niet van die pruik. In tegendeel. “Ik voelde me er nooit mezelf mee. Toen ik hem net had en ik ermee naar mijn werk moest, durfde ik me er nauwelijks mee te vertonen. Ik voelde me zo ontzettend onzeker. Die pruik had eigenlijk een averechts effect op me. Het benadrukte dat ik anders was dan anderen. En ik moest me altijd voorzichtig bewegen, anders wiebelde het zo op mijn hoofd. Voordat ik ‘s avonds naar bed ging moest ik hem afzetten en dan lag ik kaal in bed. Dat vond ik zo’n handicap.”
“Naast een pruik had ik nog tal van andere dingen geprobeerd om mijn haar weer te laten groeien. Ik liep bij artsen. Dat hielp allemaal niks. Eén van hen zei dat mijn haar was uitgevallen door stress. En dat mijn haar wel weer terug zou komen als mijn stress gereduceerd zou zijn. Een tijdje liep ik nog met die hoop, omdat ik in de puberteit ook wel eens een kale periode had gehad. Maar het bleek toch niet het geval.”

Levensveranderend

“Toen ik bij de EchtHaar Kliniek kwam, veranderde mijn leven volkomen. Dat begon al tijdens het consult waar ik van alles kreeg uitgelegd over mijn nieuwe haar. Ik mocht een haarreconstructie passen en oh, er gebeurde gewoon iets met me toen ik in de spiegel keek. Mijn dochter, die bij me was, zag een verandering voltrekken op mijn gezicht. Mijn ogen gingen weer stralen. Wat een ontdekking dat er voor mij ook haar mogelijk was! Het was niet alleen mijn nieuwe uiterlijk, deze haarreconstructie voelde ook zo anders dan een pruik die altijd als een dikke muts op mijn hoofd zat. Deze haarreconstructie was plat en nauwelijks voelbaar. Dit was niet te vergelijken met een pruik. Ik heb niet langer gewacht en het direct laten aanmeten.”

Geen gewiebel meer

“Ik voel me nu ontzettend goed met mijn nieuwe haar. Het idee alleen al, dat mijn haar vast op mijn hoofd zit. Dat doet zo ontzettend veel met je. Het voelt als een bevrijding, ja, werkelijk, ik voel me herboren. Vrij. Een heel ander mens met mijn mooie, volle haar. Ook omdat je met dit haar gewoon alles kunt doen. Of het nu waait, regent, dat maakt niet uit. Ik woon dicht bij de zee, dus dan moet je haar wel ergens tegen bestand zijn. Een dag zon, zee en zand is voor mij geen probleem.”

Net als echt haar

“De haarreconstructies van EchtHaar Kliniek bestaan uit een bevestigingsmethode met vier toevoegingen of units, waarbij je één unit tegelijk draagt. Je kunt kiezen uit drie bevestigingsmethodes. Ik heb gekozen voor een vaste bevestigingsmethode. Dit geeft mij het meeste gemak, want ik hoef alleen maar dagelijks mijn haar in model te brengen en that’s it. Elke zes tot acht weken ga ik naar de kliniek om mijn unit te verwisselen. Het mooie van dit systeem is, dat je flexibel bent in je modelkeuze. Je kunt bijvoorbeeld lengteverschillen laten knippen, waardoor het ook echt lijkt alsof je haar groeit. Net als bij je eigen haar. Ik weet nog, dat mijn haarspecialist me verschillende kapsels voorstelde en dat ik dacht: Oh nee, help! Eng! Maar nu voel ik me zo zelfverzekerd met mijn nieuwe haar, dat ik moeiteloos wissel tussen lengtes, manier van knippen en slag. Mensen in mijn directe omgeving denken dan dat ik weer naar de kapper ben geweest. Dan zeggen ze dat mijn haar zo mooi zit. Niemand die ziet dat ik een haarreconstructie draag.”
“Een heel enkele keer doe ik wel eens uit de doeken dat ik een haarreconstructie heb. Dan geloven ze me eerst niet, maar ze vinden mijn haar zonder uitzondering heel mooi en er echt uitzien. Ik voel me als herboren.”

 

Terug naar ervaringen