Mevrouw van der Vlies

Ervaring van Mevrouw van der Vlies

"Mijn haar weerstaat de storm"

 

“Mijn vriendinnen zeiden tegen me toen het stormde: ‘Kom je lopend naar de bridge? Dan kunnen we gelijk zien hoe je nieuwe haar eruit blijft zien in de wind.’ Nou, het bleef keurig. Onlangs heb ik een cruise gemaakt. Ook op de volle zee bleef mijn haar goed zitten,” vertelt mevrouw van der Vlies uit ’t Harde. Zij noemt zich een “blije cliënte” van de EchtHaar Kliniek.

De 87-jarige dame kreeg een steeds grotere hekel aan haar dunner wordende haar. “Ik deed er haarversteviger in, toupeerde het en dan spoot ik er ook nog lak overheen. Maar daar camoufleer je dun haar niet mee. Bovendien bleef het niet lang in model en al helemaal niet in de wind of een regenbui. Ik dacht: Iedereen die mij ziet, zal zeggen: wat zit het haar van die mevrouw slecht. Ik ben dan al wel op leeftijd, maar ik ben nog steeds ijdel. Het is belangrijk om er goed uit te blijven zien. Ik ga er wat aan doen.”

Meteen aanmeten

Eerst reed mevrouw Van der Vlies langs het monumentale pand in Nunspeet. De uitstraling van de kliniek beviel haar en ze zocht het telefoonnummer op om een afspraak te plannen. “Het consult vond ik best indrukwekkend. Wat een keurige medewerkers en wat gaat alles discreet in z’n werk. De dame die me te woord stond was ontzettend vriendelijk en ze had alle tijd. Ik kon haar alles vragen. Ze toonde me ook een haarreconstructie, zodat ik met eigen ogen kon zien hoe natuurlijk het haar eruit ziet en hoe zacht het aanvoelt. Hoewel ik me nog steeds niet goed kon indenken hoe ik er zelf uit zou zien met nieuw haar. Toch had ik zoveel vertrouwen dat ik mijn haar direct heb laten inmeten.”

Geweldig

“Zes weken later was het zo ver. Ik vond het best een spannend moment. “Als ik maar niet op zo’n oude mevrouw met een pruik lijk, dacht ik. Dat vond ik zo afschuwelijk! Ik had mooie voorbeelden gezien van mensen met haarproblemen die ontzettend opknapten bij de EchtHaar Kliniek. Maar voor mezelf bleef ik het toch een beetje spannend vinden. Toen de haarspecialiste mijn haar bevestigde, dacht ik: Wat geweldig! Wat zit het mooi! Dit overtreft mijn verwachtingen. Het is schitterend. Maar wat zou mijn omgeving ervan zeggen?”
“De volgende dag kwam mijn dochter op de koffie. Zij vond dat ik er goed uitzag, maar ze zag niet wat ik gedaan had. Ze dacht dat ze een nieuwe bril zag. Ook mijn andere dochter was erg enthousiast over mijn volle haardos. Ze vond het erg goed zitten met een natuurlijke uitstraling. Dat gaf mij zelfvertrouwen.”
“Ik maak er geen geheim van wat ik heb laten doen bij de EchtHaar Kliniek. Maar niemand raadt uit zichzelf dat ik mijn haar heb aangevuld met een haarreconstructie. Mijn vrienden bij de bridgeclub heb ik ook enthousiast gemaakt en ze de kliniek van harte aanbevolen. Voor mij bestaat er geen betere.”

Bewegen in buitenlucht

“Ik ben nogal beweeglijk en ik kom graag buiten. Ik fiets ontzettend veel en ik wandel ook graag. Dit kun je zorgeloos blijven doen. Dat kan mijn haar absoluut hebben. Het blijft altijd in model. En ’s morgens, na het douchen, bevestig ik het zelf met een paar onzichtbare klemmetjes. Dat is in een wip gebeurd. En ik zie er de hele dag goed uit.” 

Terug naar ervaringen