Mevrouw Beem

Ervaring van Mevrouw Beem

"Mijn haar heeft me mijn zelfvertrouwen teruggegeven"

 

Mijn kale plekken tastten mijn zelfvertrouwen behoorlijk aan. Met mijn nieuwe haarreconstructie van EchtHaar Kliniek heb ik dat gevoel niet meer. Op 5 mei lag het nieuwe haar voor me klaar. Ik kan je zeggen, die dag voelde voor mij ook echt als een Bevrijdingsdag,” vertelt Ria Beem uit Amersfoort. Het haar van mevrouw Beem werd almaar dunner als gevolg van de haarziekte alopecia. Het werd zelfs zo erg, dat er complete kale plekke ontstonden. Zij was al een keer ergens geweest om te informeren naar de mogelijkheden van een haartransplantatie. “De artsen daar vertelden me dat het geen succes zou zijn. Normaal verlies je 80 tot 100 haren op een dag. In mijn geval zou ik na de transplantatie ook weer zeker de helft verliezen, dus dat had geen zin. En een pruik, dat wilde ik absoluut niet. Dat is zo nep.

RTL-uitzending

Een tijdje gebruikte ik een zwarte volume hairspray, een poederig goedje wat je op je haar spuit. Het kleurt je haar evenals je hoofdhuid en de verdikkingsvezels zorgen voor meer volume. Maar dat is zulk vies spul. Ik had al zwarte kussenslopen gekocht omdat de spray afgeeft. En als je spuit, dan stuift het zwart alle kanten op. Dat wil je echt niet op je kleding hebben, en ook niet in je badkamer. Ik sprayde dus al in de schuur om mijn badkamer te sparen. Je begrijpt, op een gegeven moment gaat dat tegenstaan. Ik ging nadenken over een andere oplossing.

Tot ik naar een RTL-uitzending van Beautyplus zat te kijken. Tijdens dit programma liet EchtHaar Kliniek zien welke schitterende resultaten er geboekt werden bij een dame die al sinds haar vijftiende jaar kaal werd. Zij durfde de deur niet meer uit maar nu, met haar nieuwe haar, ging ze weer zorgeloos overal op af. Ik dacht: dat is de oplossing!

Dit consult was erg plezierig. Ik had me goed ingelezen, en de vragen die ik nog had, werden beantwoord. Ik wilde niet langer meer wachten, maar heb mijn haar direct laten inmeten. En zo was mijn nieuwe haar na zes weken klaar. Ik ontvang er een vergoeding voor vanuit mijn verzekering. Ook is een deel van de kosten aftrekbaar van de belasting.

Schitterend resultaat

Mijn haar zit nu ontzettend goed. Het ziet er prachtig uit, en het is ook precies de kleur! Ik voel me veel zelfbewuster dan voorheen. De mensen in mijn omgeving die het weten, vinden mijn haar ook echt heel mooi. En pas zei iemand die van niks wist tegen me: “Wat zit je haar toch leuk!” Of: “Wat zie ik toch aan je. Heb je een nieuwe bril ofzo? Je ziet er zo goed uit.” Dan glimlach ik maar een beetje en dan zeg ik: Oh ja? Dank je.

Ik heb nu een heel natuurlijke haardos. Als je niet weet dat ik een haarreconstructie draag, dan zou je dit ook niet vermoeden. De overgang van het nieuwe haar naar mijn eigen haar is onzichtbaar. EchtHaar Kliniek heeft het heel mooi gedaan. Mijn nieuwe haar bezorgt me veel gemak. Gewoontegetrouw trek ik nog wel eens een pluk haar over een denkbeeldige kale plek. En dan denk ik: Oh nee, dat hoeft nu niet meer. Ik hoef nooit meer iets te verdoezelen!

Ook met hoed

In de winter draag ik graag hoeden. Het nadeel was altijd, dat, wanneer ik mijn hoed afdeed, mijn haar van geen kant meer zat. Nu haal ik even mijn handen erdoorheen en hup, het zit weer. Dat is echt geweldig. Ik kan alles met mijn haar doen, ook met deze vaste constructie. Tijdens fysiotherapie, als je gaat zweten, blijft mijn haarreconstructie comfortabel aanvoelen. En daarna kan ik gewoon onder de douche stappen en mijn haar wassen. Ik draag een kort kapsel, en dat wil ik graag in model houden. Eens in de vier weken bezoek ik de haarspecialist van EchtHaar Kliniek. Zij knipt het weer in model zodat het mooi één geheel vormt met mijn haarreconstructie. En dan kan ik er weer weken tegen. 

Terug naar ervaringen