Laurens

Ervaring van Laurens

"Sinds zijn 19e last van haarverlies."

 

Vijf jaar geleden, op mijn 26e, werd ik door een beroerte getroffen. De eerste paar weken zag het er slecht uit en was mijn hele linkerkant verlamd, van kruin tot grote teen. Ik heb dan ook lang in een rolstoel gezeten en nog veel langer moeten revalideren. Hoewel ik met mijn linkerbeen wat moeilijk loop en mijn linkerarm niet kan gebruiken, ben ik verder dan iedereen ooit had durven hopen. Sinds ik dit heb meegemaakt probeer ik dingen die ik aan mijzelf mooier kan maken ook echt te verbeteren. Om een voorbeeld te geven: ik wilde mijn gebit graag mooi recht in mijn mond hebben en nam daarom slotjes. Omdat ik daar toch al mee bezig was dacht ik: ‘dan doen we ook wat aan dat haar’.

Nadat ik dat eenmaal voor mijzelf besloten had, heb ik me goed georiënteerd. Ik kwam al surfend op het internet de EchtHaar Kliniek tegen en werd nieuwsgierig. Toen ik contact opnam en de brochure aanvroeg werd mij verteld dat 70 tot 80 procent van de mensen na het eerste consult al de stap waagt. ‘Ja ja’, dacht ik: mooie praatjes. Maar na het eerste consult was ook ik overtuigd. Het resultaat is bij de EchtHaar Kliniek blijvend en je bent in één keer klaar. Ik heb lang getwijfeld over een haartransplantatie, maar ik denk dat je dan bezig blijft: je wilt steeds meer. In overleg met haarspecialist de heer M. Bon heb ik uiteindelijk voor een permanente haarreconstructie gekozen. Hier kan ik alles mee. Ik wil niet beperkt worden in mijn doen en laten, ik denk dat ik al beperkt genoeg ben!

Hopelijk ziet mijn haar er na de reconstructie net zo uit als vroeger, dat is voor mij het ultieme. Natuurlijk ben ik heel benieuwd wat mensen in mijn omgeving ervan zullen zeggen. Ik ben heel open geweest: ik ben docent en zelfs mijn leerlingen weten ervan. Dat geldt ook voor mijn familie en vrienden. Ze leven ontzettend met me mee en ook zij kunnen niet wachten om het resultaat te bewonderen.

Reacties?

“Wat heb ik veel haar! Ik ga geen 10 jaar terug in de tijd maar terug naar groep 8 van de basisschool! Ik zou nu zo op mezelf kunnen vallen. Echt bizar: het haar heeft gewoon dezelfde kleur, krul en structuur als mijn eigen haar.

Een beetje van mezelf en een beetje van EchtHaar!”

 

Terug naar ervaringen